Klassieke muziek

Shazam herkent nu klassieke muziek van Apple Music Classical

Welke sonate is dit ook alweer? En het melodietje uit de STER-reclame klinkt wel erg bekend... wat is het? Als je door de komst van Apple Music Classical geïnteresseerd bent geraakt in klassieke muziek, kan Shazam je nu helpen.

Shazam gaat klassiek

De Shazam-app, die in 2018 in handen kwam van door Apple, kan nu ook klassieke muziek herkennen. Apple betaalde er naar verluidt $400 miljoen voor en heeft de technologie van Shazam inmiddels ingebouwd in eigen diensten, zoals Siri. Klassieke muziek herkennen deed Shazam overigens al langer. Wat vooral nieuw is, is dat je na het herkennen van een klassiek werk meteen kunt doorklikken naar Apple Music Classical. Daarvoor tik je op het menu-icoon en kies je ‘Open in Klassiek’. Je kunt dan meteen het hele muziekstuk beluisteren of meer van dezelfde componist ontdekken in de Klassiek-app.


Ben je geen Apple Music-abonnee, dan kun je alleen een preview van een paar seconden beluisteren en probeert Apple je over te halen om betalend lid te worden. Apple Music Classical ging in maart van start en biedt meer dan 5 miljoen klassieke muziekstukken. Je kunt er gratis gebruik van maken als je Apple Music-abonnee bent. Voor het herkennen van klassieke muziek heb je versie 15.33 van de Shazam-app nodig. Daarin staat beschreven in de releasenotes:

Je kunt klassieke werken nu vanuit Shazam openen in Apple Music Classical. Shazam of zoek het werk, tik op het menu-icoon op de nummerpagina en kies ‘Open in Classical’. apple.co/ShazamClassical

Het getoonde linkje gaat overigens naar een willekeurig nummer, een klassieke interpretatie van ‘If I Ain’t Got You’ door het Vitamin String Quartet.

Shazam

Shazam is een app waarmee je muziek kunt herkennen. De app werd in 2017 overgenomen door Apple en sindsdien is de muziekherkenning op veel meer plekken op de iPhone, iPad en Mac toegevoegd, waaronder het Bedieningspaneel en Siri. Shazam is standaard beschikbaar op al je Apple-apparaten, maar de losse app is ook nog steeds beschikbaar. De herkende muziek wordt ook dankzij iCloud gesynchroniseerd tussen al je apparaten. Je kan ook Shazam koppelen aan Apple Music of aan Spotify.

Shazam

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.