iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de leukste nieuwe Nederlandse apps van mei 2020

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand mei 2020? iCulture zet de interessantste apps van mei 2020 voor je op een rijtje.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste Nederlandse iPhone apps bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.


Eerder deze maand besproken op iCulture:

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via redactie@iculture.nl of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: Brush
Als je nog poets met een gewone handtandenborstel, is het lastig om bij te houden hoelang je al poetst. Misschien kan Brush voor de Apple Watch jou daarbij helpen. Deze Apple Watch app is vrij simpel: start de timer van 2 minuten en stop met poetsen als je Apple Watch trilt. Om het gebruik van de app en het poetsen van je tanden te motiveren houdt Brush een streak bij. Alle gegevens worden via HealthKit naar de Gezondheid-app van Apple gestuurd.

Brush: timer voor tandenpoetsen op Apple Watch.

Inmiddels heeft de app in een nieuwe update al een aantal verbeteringen gekregen. Zo is de app vertaald naar het Nederlands en krijg je een tikje bij elke 30 seconden. Ook kan je instellen dat je poetsbeurt automatisch opgeslagen wordt en kan je de timer standaard op 2 minuten instellen. Er is ook een eenvoudige complicatie voor de wijzerplaat toegevoegd, met de belofte dat er nog meer aan zullen komen. Lees ook onze eerdere review van Brush!

Bekijk ook

Review: Brush, een tandenpoetstimer voor je Apple Watch met HealthKit

Brush is een nieuwe Nederlandse app voor de Apple Watch. Het is een simpele timer voor het tandenpoetsen, maar werkt wel nauw samen met HealthKit. Dit komt vooral van pas als je nog ouderwets niet-elektrisch poetst.

Weerbericht Nederland

Gebruik je graag een app om het weerbericht te bekijken op een kaart? Weerbericht Nederland heeft deze maand een mooie update gekregen. Zo kun je nu je ogen laten rusten dankzij de donkere modus in de app. Je kunt op je iPhone nu ook de satelietweergave bekijken – een functie die eerst alleen op de iPad beschikbaar was. Ook vind je nu meer informatie over kleurcodes terug in de app. Gebruik je Weerbericht Nederland op je Apple Watch, dan zie je nu het weer op je huidige locatie.

Y The Wait

Deze app biedt je de optie om vanaf je iPhone eten te bestellen bij deelnemende restaurants. Restaurants kunnen tot 1 juli 2020 gratis gebruikmaken van de dienst. De app is te gebruiken voor in restaurants zelf. Restaurants hoeven daardoor geen menukaarten door te geven, want alles kan vanaf de app bekeken en besteld worden. Ook het reserveren van een tafel is via de app mogelijk. Daarnaast kun je met de app ook afhalen, afrekenen en zelfs goede doelen steunen.

Pet Names

Heb je net een nieuw huisdier of ben je van plan om deze in huis te halen, maar heb je nog geen naam voor het nieuwe gezinslid? De app Pet Names helpt daarbij. De app bestaat al heel wat jaar, maar is deze week helemaal vernieuwd. Het vernieuwde systeem met naamsuggesties is nu gebaseerd op Kinder van dezelfde ontwikkelaar, waarin kindernamen voorgesteld worden. De app geeft naamsuggesties en door naar links of rechts te vegen, worden je likes automatisch bewaard. Een beetje zoals Tinder dus. Je kan filteren op beginletter of lengte van de naam. De app is gratis, maar via in-app aankopen kun je extra sets met namen uit verschillende landen kopen.

How about mom

Moeders, opgelet. Niet omdat het bijna moederdag is, maar omdat deze app speciaal voor jou gemaakt is. De app begeleid je in het eerste jaar van het moederschap. Van de bevalling en kraamtijd tot je eigen gezondheid en emoties. Er zijn al veel apps die zich richten op de ontwikkeling van de baby, maar de app van een Nederlandse ontwikkelaar legt de focus juist op de moeder in spé. De app is gemaakt in samenwerking met experts en een medisch team uit de gezondheidszorg. Je vindt er informatieve artikelen, tips en audio en video cursussen.

Internet School app

Met de Nederlandse Internet School-app kunnen leerlingen, studenten en cursisten contact leggen met deskundigen binnen en buiten de school. De app is sinds deze week te downloaden en beschikbaar voor de eerste 50 belangstellende docenten en hun leerlingen. Je neemt met de app contact op met deskundigen uit verschillende vakgebieden. Nu kan dat alleen nog via chat, maar binnenkort ook per video.

Lees verder voor ons hoofdoverzicht Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad!

Bekijk ook

Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad

We hebben de beste Nederlandse iPhone-apps voor je bijeen gebracht in dit overzicht van iCulture. Of je nou beginnend of ervaren iOS-gebruiker bent: deze apps wil je op je iPhone hebben!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.