HLTH zithouding MacBook

Reacties voor: Review: HLTH, deze Nederlandse app houdt je zithouding in de gaten

Als je veel moet thuiswerken heb je misschien niet altijd de juiste zithouding. De Nederlandse ontwikkelaar Jordy van Kuijk heeft daarom een Mac-programma gemaakt om je zithouding in de gaten te houden. Handig of irritant?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 2 reacties

  1. Precies om dezelfde reden gebruik ik UPRIGHT GO 2, door Apple aangeboden in hun eigen webshop. Een klein apparaatje dat je op je rug plakt en gaat trillen als je te lang een verkeerde houding hebt. Dit werkt ideaal en is, omdat het ook een trainingselement bevat, geschikt voor de Gezondheid-app.

  2. Ik vind dit een mooie poging! Zonder aan deze lof afbreuk te willen doen:

    1) Je zou (bijvoorbeeld aan de hand van deze app) tot het besef kunnen komen, dat je de omgeving moet veranderen, in plaats van je eigen houding. Bijvoorbeeld een dik kussen op je stoel leggen, de monitor hoger neerzetten, maar ook nagaan of je wellicht aan de computer een bril zou moeten dragen.

    2) Een grote monitor kan prettig zijn om “alles” in beeld te hebben, maar kan ook lastig zijn. Zo heb ik een grote iMac. Heerlijk om alle beeldpuntjes van foto’s te kunnen zien, of véél cellen in een rekenblad, maar ik zou teksten dan liever schrijven in een venster van ongeveer A4 staand.

    3) Je kunt je afvragen, of je je werk in de juiste app of juiste weergave van een app doet. Voorbeeld van dat tweede: mind-mapping is leuk om grafisch te doen, maar wellicht is weergave als outline soms prettiger, zeker als je dan de andere punten “inklapt”. Voorbeeld van dat eerste: gebruik geen app met leuke opmaak-toeters en -bellen als je tekst nog niet “staat”. Werkt waarschijnlijk prettiger, en houdt de lijn beter in je betoog. Bij wijze van spreken in een kladblok-app een notitie per hoofdstuk.

    4) Ik hoef niet voor mijn brood te werken. Mijn “werkhouding” is: nogal onderuit met mijn voeten op een krukje, en dan een (grote) iPad in portret-oriëntatie op mijn buik steunen (en dan ondersteboven als de tablet ingeplugd is), en met één hand op het scherm-toetsenbord intikken, foto’s bewerken, en zo. Ik zou het beeld trouwens nog naar een 43″ scherm kunnen kopiëren.

    5) Ik ga niet beweren, dat mijn houding voor iedereen de beste is. Mijn les beoogt te zijn: “Doe je werk bewust, en dus ook in de houding en met de hulpmiddelen die jou daarbij als beste passen (binnen het kader van jouw mogelijkheden naar tijd en plaats).”

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.