Google Afbeeldingen en Google Places beter mobiel te gebruiken

· Gonny van der Zwaag

google afbeeldingenGoogle heeft het zoeken naar afbeeldingen aangepast voor iPhone en Android. Bij het zoeken naar afbeeldingen krijg je nu een uitgebreidere verzameling thumbnails te zien. Google heeft de aanpassing gedaan om het makkelijker te maken om de juiste plaatjes te vinden. Door met je vinger links of rechts te swipen blader je door de pagina’s. Je hoeft niet meer met je vinger op een plaatje te tappen, maar kunt met vingerbewegingen de afbeeldingen beter bekijken. De afbeeldingen laden ook sneller en er is gekozen voor een zwarte achtergrond om meer nadruk op de afbeeldingen zelf te leggen.

De update werkt op iPhone OS 3.0 en hoger. Bij het bekijken van afbeeldingen zie je een grotere versie dan voorheen en ook nu kun je door te swipen door de verschillende plaatjes bladeren. Je kunt de nieuwe versie bekijken door op je iPhone naar www.google.com te bladeren en te zoeken naar afbeeldingen.

Hieronder is een preview te zien:

Google Places

Naast de aanpassing voor het mobiel zoeken van plaatjes heeft Google ook de website Places aangepast voor mobiel gebruik. Met deze dienst krijg je reviews, waarderingen, contactinformatie en de locatie van bedrijven. Er zijn nu 50 miljoen Place Pages bij Google aanwezig, maar slechts 4 miljoen daarvan zijn geclaimd door de eigenaar voor de winkel of organisatie. De helft van die 4 miljoen is geclaimd vanuit de Verenigde Staten, wat wel aangeeft dat Places nog vooral een Amerikaans fenomeen is.

Hieronder een filmpje van Google Places Mobile:

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.