iPad Camera Connection Kit ook te gebruiken met usb-headsets en toetsenborden

De iPad Camera Connection Kit van Apple blijkt ook geschikt om usb-accessoires aan te sluiten, zoals toetsenborden en headsets.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad camera connection kitDe Camera Connection Kit voor de iPad blijkt niet alleen geschikt om je digitale camera aan te sluiten. Je kunt er ook allerlei usb-accessoires op aansluiten, zoals een Skype-headsetje met usb-aansluiting. Het moet daarbij wel gaan om apparaten die het standaard audioprofiel van het usb-protocol ondersteunen. Het zou zelfs werken met gewone usb-toetsenborden. Een alternatief is om een Bluetooth headset en toetsenbord te gebruiken.

Er was al bekend dat de iPad Camera Connection Kit het audioprofiel zou ondersteunen, maar de proef op de som kon pas genomen worden sinds Apple het accessoire deze week daadwerkelijk levert. Instellingen op de iPad zijn er niet, dus het is een kwestie van inpluggen en je weet meteen of het werkt.

De Camera Connection Kit voor de iPad bestaat uit twee plugjes: de ene heeft een usb-aansluiting, de andere een kaartlezer voor SD-geheugenkaartjes. De twee accessoires zijn bedoeld om makkelijk foto’s van je digitale camera in te lezen. Het inlezen van foto’s van een iPhone werkt trouwens ook. Om de iPad goed in combinatie met een toetsenbord te kunnen gebruiken heb je wel een houder nodig die ruimte biedt voor de connector (zoals deze iPad-houder, maar die is niet in de winkel te koop).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2010, 16:21
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, camera connection kit, headset, ipad, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.