Geruchten over 5 megapixel-camera in volgende iPhone

Volgens geruchten uit Korea krijgt de volgende generatie iPhone een 5 megapixel camera. LG Innotek zou zijn begonnen met de productie van de camera-modules.

iphone prototypeUit Korea komen berichten dat LG Innotek een 5 megapixel-camera voor de volgende generatie iPhone gaat leveren. De componentenfabrikant is deze maand in een fabriek in Gumi begonnen met het maken van de cameramodules. De massaproductie begint in de tweede helft van dit jaar. Mogelijk is LG Innotek een van de twee fabrikanten van de iPhone-camera, want eerder kwam er al naar buiten dat OmniVision een overeenkomst had gesloten voor 5 megapixel-modules.

Het ging toen om een bestelling van 45 miljoen van Apple. In de geruchtenmolen wordt gesuggereerd dat de nieuwe iPhone op 7 juni tijdens WWDC zal worden aangekondigd en dat de levering vlak daarna zal plaatsvinden. De nieuwe camera zal vermoedelijk ook over een flitser beschikken. Door voor 5 megapixels te kiezen kan de iPhone weer beter concurreren met toestellen zoals de Nexus One, die ook al voorzien zijn van een 5 megapixel-camera.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2010, 12:45
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen camera, megapixel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.