GigSky eSIM prijzen in Nederland.

Dualsim met Truphone of GigSky gebruiken op de iPhone: wie heeft het beste aanbod?

Ga je een wereldreis maken en wil je niet nadenken over je mobiele dataverbinding, dan zijn er enkele eSIM-aanbieders die wereldwijd actief zijn. Truphone en GigSky zijn daarvan de bekendste. Maar welke is de beste?

GigSky en Truphone eSIM

Wil je gebruik maken van de dualsim-functie van de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR, dan heb je intussen talloze mogelijkheden. Wereldwijd zijn er ruim 40 landen waar providers de eSIM in deze toestellen ondersteunen. Het gaat daarbij voornamelijk om lokale aanbieders, die de eSIM alleen in hun eigen land of regio ondersteunen.

Wil je wereldwijd gebruik kunnen maken, dan zijn er enkele eSIM-aanbieders die wereldwijd actief zijn. Truphone en GigSky bieden in vrijwel alle landen wereldwijd een eSIM-databundel aan, zodat het een handige aanvulling kan zijn op je bundel thuis. De tarieven die ze hanteren zijn goedkoper dan wat je bij Nederlandse providers zou betalen voor data buiten Europa. Maar is Truphone dan de beste keuze, of GigSky? En is het wel aantrekkelijk als je in Nederland of België alleen maar een tweede nummer nodig hebt, of kun je dan beter een eSIM via T-Mobile nemen?


Tip: ga je op reis, dan kun je eventueel ook je eSIM-databundel afsluiten bij een lokale provider zobuitenlandse provider, zoals Three in Hongkong. Dit kan wel iets ingewikkelder zijn, omdat je te maken hebt met prijzen in vreemde valuta. Als je echt fanatiek bent zou je alle tarieven wereldwijd kunnen langslopen, om uit te puzzelen welke de goedkoopste is voor jouw vakantieland. Omdat Truphone en GigSky het meest toegankelijk zijn bespreken we die hieronder.

Een veel uitgebreidere vergelijking vind je in ons overzicht eSIM vergelijken:

Dualsim met Truphone

Truphone biedt al langer een eSIM voor de iPad aan. Met de komst van de 2018 iPhones is er ook ondersteuning voor de eSIM in de nieuwste iPhones. Truphone is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk (houd rekening met toekomstige veranderingen in verband met Brexit). Ze bieden wereldwijd mobiele spraak- en datadiensten aan in de vorm van eSIM’s. In totaal zijn ze in 80 landen actief, maar de eSIM-oplossing voor de iPhone XS (Max) en XR werkt in 40 landen.

Truphone landen:
Truphone werkt in 80 landen wereldwijd, waaronder:
Australië, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Frans-Guyana, Griekenland, Guadeloupe, Guernsey, Hongarije, Hongkong, IJsland, Ierland, Isle of Man, Italië, Jersey, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Martinique, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Puerto Rico, Réunion, Roemenië, Rusland, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechische Republiek, Vaticaanstad, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Truphone prijzen:
Truphone hanteert deze prijzen:
Wereldbundel (80 landen):

 • 300MB voor €6 (1 dag geldig)
 • 1GB voor €15 (30 dagen geldig)
 • 3GB voor €42 (30 dagen geldig)

Lokale bundel (34 landen)

 • 1GB voor €5 (30 dagen geldig)
 • 3GB voor €14 (30 dagen geldig)
 • 5GB voor €20 (30 dagen geldig)

De tarieven voor de iPad-bundels van Truphone liggen lager, maar die werkt slechts in 44 landen waardoor jouw exotische bestemming er misschien niet bij zit:

 • 300MB voor €3 (1 dag geldig)
 • 1GB voor €8 (30 dagen geldig)
 • 3GB voor €22 (30 dagen geldig)

Heb je maar heel weinig data nodig, dan kun je de bundel van 300MB afsluiten. Deze is maar één dag geldig. Veelverbruikers kunnen beter voor de bundel van 1GB of 3GB kiezen, die een maand lang geldig blijft. Truphone geeft geen cijfers over het aantal gebruikers, maar claimt dat ze grote internationale contracten hebben, waaronder met Apple. Steve Alder, die de eerste iPhone-contracten met Apple sloot namens O2 in het Verenigd Koninkrijk, werkt nu bij Truphone. Via de app van Truphone kun je de eSIM in jouw geschikte toestel activeren. Je zou zo’n dualsim kunnen gebruiken als je vaak op reis bent in verschillende landen, waarbij voor ons vooral de landen buiten de EU interessant zijn. Zo kun je meteen online gaan in Australië, Hongkong en de VS, zonder dat je een lokaal simkaartje hoeft te regelen. Het zal wel iets duurder zijn dan een lokale aanbieder, maar gemak is ook wat waard. Nadeel is dat het alleen bedoeld is voor data, dus je bent niet telefonisch bereikbaar op het Truphone-nummer.

Dualsim met Truphone en GigSky
Alleen in China biedt Apple toestellen met ruimte voor twee fysieke simkaarten. In de andere landen maak je gebruik van een eSIM.

Dualsim met GigSky

Wil je dualsim gebruiken, dan kun je ook terecht bij GigSky. Deze aanbieder heeft al jarenlang een eSIM voor de iPad, die je ook vanuit Nederland en België kunt afsluiten. Daarnaast is er een eSIM voor de iPhone. GigSky biedt dekking in meer dan 180 landen en is dus iets geschikter voor de minder gangbare bestemmingen.

GigSky landen:
GigSky biedt bijna wereldwijde dekking in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Afrika. De tarieven zijn bijna overal gelijk. Alleen voor de Caribische Eilanden en Afrika gelden iets hogere tarieven. De prijzen voor de andere regio’s vind je hieronder.

GigSky prijzen:
GigSky rekent de volgende prijzen voor Europa (inclusief Rusland), Noord-Amerika, Latijns-Amerika en een groot deel van Azië:

Een regiebundel voor Noord Amerika, Europa, Azië/Pacific of Latijns Amerika kost:

 • 800MB voor €10 (1 dag geldig)
 • 1GB voor €20 (15 dagen geldig)
 • 2GB voor €30 (15 dagen geldig)
 • 5GB voor €50 (30 dagen geldig)

Er is ook nog een wereldbundel die geldig is in meer dan 100 landen:

 • 1GB voor €25 (15 dagen geldig)
 • 3GB voor €60 (30 dagen geldig)

GigSky eSIM prijzen in Nederland.

In de EU-landen is dit aanbod niet erg aantrekkelijk, omdat je meestal al veel goedkopere data via je eigen provider hebt. Bij GigSky ontbreken een paar landen, zoals Witrusland, Moldavië en een plukje landen rondom Servië.

GigSky is vooral interessant als je wat verder van huis gaat (bijvoorbeeld de Verenigde Staten) of op doorreis bent door landen als Armenië, Bangladesh, Pakistan, Sri Lanka en Vietnam.

Je activeert de eSIM bij GigSky via de bijbehorende app. Je kiest het gewenste pakket en registreert je met je e-mailadres. Vervolgens wordt de databundel geactiveerd.

Conclusie dualsim met Truphone en GigSky

Als je gebruik wilt maken van dualsim (eSIM) in je iPhone en je komt vaak in het buitenland, dan heb je meerdere mogelijkheden.

 • Wil je ultiem gemak, dan gebruik je gewoon de databundel van je normale provider, al kan dat in landen als de VS erg duur worden.
 • Wil je iets meer controle over je kosten, dan kies je GigSky of Truphone, omdat je dit gemakkelijk kunt regelen. Ze zijn echter niet de goedkoopste.
 • Wil je wat tijd investeren om de goedkoopst mogelijke optie te vinden, dan kun je de lijst met lokale eSIM-aanbieders langslopen om te kijken of er dekking is voor jouw vakantieland en hoeveel het kost.

Nog goedkoper is het om een lokaal simkaartje te halen, maar dit levert vaak meer gedoe op, vooral in landen waar je de taal niet beheerst. Het is vaak alleen de moeite als je langere tijd ergens verblijft. Vaak zul je in een telecomwinkel jezelf moeten identificeren (en je paspoort laten fotograferen), je zult een tijdelijk verblijfadres moeten opgeven en moeten oppassen dat je niet een langlopend contract afsluit. Bovendien kun je na afloop van je vakantie met resterend datategoed blijven zitten. Bij de eSIM-aanbieders die we hierboven hebben genoemd kun je je data gebruiken in meerdere landen, al vervalt het wel na 1, 15 of 30 dagen.

Je zou je ook bij meerdere eSIM-aanbieders kunnen aanmelden en tussendoor wisselen als één van de bundels op is. Maak je een rondreis door meerdere landen, dan kunnen deze aanbieders erg handig zijn, omdat je waarschijnlijk niet in de gelegenheid bent om in elk land een lokale sim aan te schaffen (bovendien is dat waarschijnlijk duurder). Voor gebruik in Nederland en België zijn Truphone en GigSky vrij prijzig en bovendien kun je er niet mee bellen.

Een veel uitgebreidere vergelijking van eSIM-aanbieders vind je in ons overzicht eSIM vergelijken. Daarnaast hebben we uitleg over dualsim gebruiken en

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!