Google-Maps-mobiel-iphone-android

Locaties in Google Maps doorsturen van desktop naar iPhone en iPad

Net als in Kaarten voor de Mac kun je op de website van Google Maps locaties doorsturen naar de app op je iPhone. iCulture toont hoe je dit kunt instellen.

google maps locatie verstuurd naar iphoneAls je Kaarten gebruikt op de iPhone en de Mac, dan kun je gemakkelijk gewenste locaties sturen van de Mac naar je iPhone (en andersom). De Google Maps-app voor iOS heeft deze optie ook voor Mac en Windows, maar je moet wel een aantal instellingen aanpassen om het aan de praat te krijgen. In deze tip gaan we je laten zien hoe je het doorsturen van Google Maps-locaties aan de praat krijgt en tonen daarna hoe de functie werkt op Mac en Windows.

Locaties versturen in Google Maps werkt in versie 4.7 van de app of hoger. Update dus eventueel de app als je dat nog niet gedaan hebt en voer de onderstaande stappen uit.

Locaties delen inschakelen in Google Maps

Google maps doorsturen inschakelen

  1. Open de Google Maps-app en tik linksboven op de knop waarmee je de opties van de app kunt openen. Tik vervolgens op ‘Instellingen’ en druk op ‘Meldingen’.
  2. Schakel de optie ‘Verzonden uit desktop-Maps’ in.
  3. Nu vraagt je iPhone meteen of je Google Maps wilt toestaan om berichten te sturen. Druk op ‘Ok’. Mocht deze vraag niet verschijnen, dan kun je dit alsnog instellen in de standaard-app Instellingen. Ga hiervoor in Instellingen naar Berichtgeving en tik op de opties voor Google Maps. Schakel de optie ‘Sta berichtgeving toe’ in.


Als je dit hebt ingesteld, dan kun je gebruik maken van de functie. Dit werkt als volgt.

Locaties in Google Maps doorsturen van desktop naar iPhone of iPad

  1. Ga naar Google Maps op de Mac en zorg dat je bent ingelogd met je Google-account.
  2. Zoek naar een plek die je op je iPhone wilt hebben. Dit kan door de zoekfunctie te gebruiken of op de kaart te zoeken en te klikken op de gewenste locatie.
  3. Klik op ‘Naar apparaat verzenden’ die verschijnt bij de resultaten zodra je een locatie selecteert. Nu verschijnt in het venster meteen de naam van je iPhone. Klik daar op om de locatie naar je iPhone te sturen.
  4. Tik op de melding van je iPhone om je opgeslagen locatie op je iPhone te openen.

Google maps mac naar apparaat sturen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorieën Apps, Internet
Onderwerp google maps