Locatie in agenda-app

Locaties toevoegen aan afspraken in de iPhone-agenda

Bij afspraken in de iPhone-agenda kun je meteen de locatie invullen. Je kunt dan meteen een route plannen naar de afspraak of tijdig een waarschuwing krijgen.

Afspraken met locatie

Zou het niet handig zijn om bij afspraken in je agenda meteen een kaartje te zien, waar je moet zijn? Vooral bij afspraken op onbekende plekken is het handig en bovendien kun je tijdig een waarschuwing krijgen als het tijd is om te vertrekken. Deze tip legt uit hoe het werkt.

Locaties in de iPhone-agenda bekijken

Als je een afspraak toevoegt aan de agenda, dan kun je meteen ook een locatie invullen. Het is slim om dat te doen, omdat die extra informatie het makkelijker maakt om tijdig op de afspraak te arriveren.

Agenda met locatie van afspraak

Locatie toevoegen aan een afspraak

Zo werkt het:

  1. Open de Agenda-app op je iPhone of iPad.
  2. Voeg met het plusteken een nieuwe afspraak toe en vul een titel in.
  3. Tik op het veld Locatie. Je kunt nu handmatig een adres invoeren of je huidige locatie toevoegen.
  4. Sla de afspraak op.

Locatie van afspraak in iPhone-agenda

Als je op een later moment de afspraak bekijkt, dan zul je zien dat er onderin het scherm een kaartje staat met de locatie. Tik op het kaartje om Apple Kaarten te openen. Je kunt nu meteen een route plannen naar de locatie.

Agenda-afspraken: kaartje bekijken en route plannen met Apple Kaarten

Als je de locatie hebt ingevuld kun je ook gemakkelijk de reistijd bekijken in de agenda en een melding ontvangen als het tijd is om te vertrekken. Gebruik je CarPlay, dan wordt automatisch de navigatie gestart zodra je je iPhone aan je systeem verbindt. Zo kom je nooit meer te laat op je afspraken!

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met meer dan 1.000 iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen afspraken, agenda, locatie