iMac 2020 met vrouw en kind

Snel wisselen tussen Mac-gebruikers in macOS Big Sur

Als je meerdere gebruikers op dezelfde Mac heb ingesteld, wissel je waarschijnlijk vaak tussen deze accounts. Met deze tips schakel je sneller over naar een andere gebruiker.

Wisselen tussen meerdere accounts op je Mac

Wisselen tussen meerdere gebruikers op de Mac kan op verschillende manieren. De snelste manier is via de optie snelle gebruikersoverschakeling. Je hoeft je dan niet eerst uit te loggen of je Mac te herstarten om van gebruiker te veranderen. Je schakelt eenvoudig via het bedieningspaneel of de menubalk. In dit artikel leggen we je uit hoe je het instelt en gebruikt.

Snel schakelen via de Touch Bar

Heb je een MacBook met Touch Bar? Dan kun je nóg sneller schakelen dan we hieronder bespreken. Als de vingerafdruk van een andere gebruiker wordt gescand, schakelt de Mac meteen over naar dat account.

Snelle gebruikersoverschakeling instellen

Voordat je dat dit kunt instellen, moet je meerdere accounts op je Mac gebruiken. Daarover lees je meer in een afzonderlijk artikel.

Volg vervolgens deze stappen om het in te stellen:

  1. Open Systeemvoorkeuren vanuit het Dock, via de menubalk of Spotlight.
  2. Klik vervolgens op Dock en menubalk.
  3. Scroll daarna in de linkerkolom iets naar beneden tot het kopje Snelle gebruikersoverschakeling.
  4. Vink de optie Toon in bedieningspaneel aan om het wisselicoontje in het bedieningspaneel te laten zien. Klik op Toon in menubalk om op je eigen naam te klikken en te wisselen.

Snelle-gebuikersoverschakeling-instellen-systeemvoorkeuren

Op deze manier verander je razendsnel tussen gebruikers op je Mac.

Snel wisselen in gebruik

Als je nu het Bedieningspaneel op de Mac opent zul je onderin een icoontje zien. Klik hierop en je kunt snel wisselen naar een ander gebruikersaccount op de Mac. Zonder dat je eerst hoeft uit te loggen!

Wisselen tussen Mac-gebruikers

Een andere mogelijkheid op de Mac is een gastgebruiker inschakelen. In een aparte tip leggen we uit hoe je dit doet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2021
Categorie Mac
Onderwerpen bedieningspaneel, gebruikers, macOS Big Sur
Device Mac
Software macOS 11 Big Sur

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur is de grootste update voor de Mac sinds tijden en is beschikbaar sinds november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. De update brengt een volledig nieuw design, een nieuw Bedieningspaneel, verbeteringen voor Safari en nog veel meer. Apple heeft voor het eerst sinds 2001 het versienummer verhoogd, van macOS 10.XX naar macOS 11.

macOS Big Sur