WhatsApp tekstgrootte

Lettergrootte in WhatsApp aanpassen: zo krijg je grotere letters

Wil je grotere letters in WhatsApp, zodat je de berichten zonder leesbril kunt lezen? Of misschien heb je een familielid die de lettergrootte van WhatsApp wil aanpassen? In deze tip letten we uit hoe je de tekstgrootte van WhatsApp op maximaal instelt.

WhatsApp tekstgrootte aanpassen

Heb je moeite om de teksten in WhatsApp te lezen en pak je steeds je leesbril erbij? Of misschien heb je een familielid die je steeds moeizaam naar het scherm ziet turen? Je kunt dat gemakkelijk oplossen door wat grotere letters in WhatsApp te kiezen.

WhatsApp tekstgrootte

Als je de tekstgrootte van je berichten in WhatsApp wilt aanpassen, dan doe je dat overigens niet in WhatsApp zelf. Vroeger had de app hier eigen instelling voor, maar tegenwoordig neemt WhatsApp de tekstgrootte over van iOS. Dit betekent ook dat het instellen van grotere letters voor alle apps geldt die dit ondersteunen. Maar waarschijnlijk zal dat geen bezwaar zijn, want opeens kun je álle apps goed lezen!

Lettergrootte in WhatsApp vergroten

De tekstgrootte aanpassen werkt als volgt:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
  2. Ga naar Beeldscherm en helderheid > Tekstgrootte.
  3. Onderin het scherm zie je een schuifknop, die je naar rechts kunt schuiven voor grotere letters. De lettergrootte wordt nu meteen aangepast.

WhatsApp letters vergroten

In onderstaande tip lees je meer over de algemene mogelijkheden om de tekstgrootte op je iPhone aan te passen.

Ook hebben we een aparte tip over tekstopmaak in WhatsApp: je leest daarin hoe je doorgehaald, vet en cursief in WhatsApp gebruikt:

Meer weten over WhatsApp? Check onze uitgebreidere uitleg WhatsApp!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
juli 2020
Onderwerp
Categorie
Apps