Grijze schermen in iTunes bij het beheren van iPhone-apps

In iTunes kun je handmatig de applicaties op je iPhone beheren. Het is mogelijk dat daarbij grijze schermen zichtbaar zijn. Wat hebben die te betekenen? Hiernaast zie je een screenshot van dit verschijnsel: na de 11 schermen die gevuld zijn met iPhone-applicaties is er nog een twaalfde en dertiende scherm zichtbaar, die beide in grijs […]

In iTunes kun je handmatig de applicaties op je iPhone beheren. Het is mogelijk dat daarbij grijze schermen zichtbaar zijn. Wat hebben die te betekenen?

itunes applicatiesHiernaast zie je een screenshot van dit verschijnsel: na de 11 schermen die gevuld zijn met iPhone-applicaties is er nog een twaalfde en dertiende scherm zichtbaar, die beide in grijs zijn weergegeven. Dit zijn schermen die niet zichtbaar zijn op je iPhone, maar je kunt ze wel gebruiken voor het ordenen van apps.

Op de iPhone zijn maximaal 11 schermen met apps zichtbaar. Alles wat daarna komt is niet zichtbaar op de iPhone, maar wel in iTunes. Je kunt net als op de zichtbare schermen mappen maken en appicoontjes rangschikken op alle grijze schermen. Via de Spotlight-functie kun je applicaties die op de niet-zichtbare schermen staan opstarten. Hoe dit werkt lees je in deze tip: iPhone doorzoeken met Spotlight. Je moet de naam weten om applicaties via Spotlight te kunnen starten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes