Meldingencentrum iPhone

Weet jij hoeveel meldingen je op een dag op je iPhone krijgt? Zo check je het

De iPhone, iPad of Mac geven de gehele dag meldingen aan je door. Maar hoeveel notificaties krijg per dag? Of per week? We leggen je stap voor stap uit hoe je dit controleert en hoe je ziet welke apps de meeste meldingen sturen.

Hoeveel meldingen krijg ik op m’n iPhone?

Van een berichtje op iMessage tot aan een pushmelding van je nieuwsapp: we worden continu bestookt met notificaties. Is het niet op je iPhone, dan wel op je iPad of Mac. Siinds de komst van Schermtijd worden we ook steeds bewuster van hoeveel tijd we spenderen op onze iDevices, maar er is nog veel meer uit te halen.

Meer inzicht met Schermtijd

De Schermtijd-functie geeft niet alleen duidelijk aan hoe lang je je iPhone al gebruikt gedurende een dag of week, maar ook hoe vaak je het toestel oppakt en dus ook hoeveel meldingen je dagelijks of wekelijks binnenkrijgt.

Elke week krijg je een update van je schermtijd. Zit je veel op je telefoon, dan zijn de cijfers soms wel schrikbarend. Met deze functie kun je je eventuele smartphoneverslaving te lijf gaan door direct actie te ondernemen. Zo is het mogelijk om tijdslimieten in te stellen voor apps en categorieën.

Bekijk ook

Schermtijd in iOS: zo voorkom je smartphoneverslaving

Schermtijd is een handige functie, waarmee je zelf kunt bepalen hoeveel tijd je aan je iPhone besteedt. Je krijgt meer inzicht in welke apps je gebruikt en blokkeert de toegang na een bepaald aantal minuten of uren gebruik. Lees alles in deze Schermtijd uitleg!

Kijken hoeveel meldingen je krijgt

Met Schermtijd kun je dus ook kijken welke app je nou de meeste notificaties stuurt. Volg de stappen hieronder om een blik te werpen in je Schermtijd:

  1. Open Instellingen en ga naar het Schermtijd-menu.
  2. Tik op Bekijk alle app- en websiteactiviteit.
  3. Scrol naar beneden tot je Meldingen ziet.

Je ziet niet alleen het totaal aantal meldingen per dag en je gemiddelde, maar ook hoeveel meldingen elke app gestuurd heeft. Je kunt vervolgens ook op de app tikken om daar meteen de meldingen uit te schakelen of de instellingen aan te passen.

Aantal meldingen van apps controleren met Schermtijd

Ook op je Mac is het mogelijk om je schermtijd in te zien. Hiervoor volg je de volgende stappen:

  1. Ga via je het Apple-menu linksboven of via je Launchpad naar Systeeminstellingen.
  2. Klik op het Schermtijd-menu.

Schermtijd meldingen bekijken op de Mac

Het is verder mogelijk om de gegevens van al je apparaten te bundelen in Schermtijd om zo nog beter een beeld te krijgen van hoelang je naar een scherm staart. Om dit aan elkaar te kunnen koppelen moeten wel al je iDevices aan je iCloud-account gekoppeld zijn. Om dit in te stellen volg je de volgende stappen op je iPhone of iPad:

  1. Open Instellingen en ga naar het Schermtijd-menu.
  2. Scrol naar beneden en zet Deel op alle apparaten aan.
  3. Om te selecteren van welk apparaat je de data bekijkt, ga je naar Bekijk alle app- en websiteactiviteit. Tik rechtsboven op Apparaten en maak je keuze.

Schermtijd delen met alle apparaten

Meldingen uitzetten

Word je nu horendol van bepaalde meldingen? Gelukkig zijn er enkele opties om de notificaties te dempen of helemaal uit te schakelen. Nu je toch bezig bent in Schermtijd, is het wellicht een idee om te kijken via app je nu de meeste meldingen krijgt. Hoe hoger op het lijstje, hoe meer notificaties je vanuit deze app ontvangt. Vanuit je Schermtijd kun je ook selecteren of je berichtgeving wil toestaan of uitzetten. Hiervoor hoef je alleen maar op de desbetreffende app te tikken om bij de opties te komen.

Daarnaast kun je op je iPhone of iPad op nog andere manieren geluiden van alle notificaties uitzetten. Ook is het mogelijk om met Instant Tuning direct vanaf je toegangsscherm meldingen stil af te leveren of helemaal uit te schakelen. Zodoende hoef je niet eerst volledig in je instellingen te duiken.

Bekijk ook

Notificaties uitschakelen op iPhone en iPad: zo doe je dat op twee manieren

Word je gek van al die notificaties die je de hele dag door op je iPhone en iPad krijgt? Schakel dan meldingen uit! In deze tip lees je hoe je op meerdere manieren je pushberichten kunt uitschakelen.