Geluiden van pushberichten uitschakelen.

Geluiden van pushnotificaties per app uitschakelen op iPhone en iPad

Je kan op je iPhone en iPad de geluiden van meldingen per app uitschakelen. Je hoeft daardoor niet je hele toestel op stil te zetten. In deze tip lees je hoe je geluiden van pushberichten per app uit zet.

Pushberichten houden je op de hoogte wanneer er iets gebeurt in je favoriete app. Maar soms kunnen ze ook iets té opdringerig zijn. Het is dan niet nodig om notificaties helemaal uit te schakelen, want je kan ook alleen de geluidjes uitzetten. Je kan er ook voor kiezen om pushberichten stil af te leveren, zodat ze alleen in het berichtencentrum verschijnen.

Geluiden van pushberichten uitschakelen via instellingen

In een paar stappen kun je de geluiden van notificaties per app uitschakelen via de instellingen van je iPhone en iPad. Dit werkt als volgt:

  1. Ga naar de Instellingen-app.
  2. Tik op Berichtgeving en kies de app waarvoor je de notificaties wil aanpassen.
  3. Zet de schakelaar bij Geluiden uit.

Geluiden van pushberichten uitschakelen.

De app verstuurt nu nog wel pushberichten, maar speelt hier geen geluidje bij af. Dat geldt dus ook als je iPhone of iPad niet op stil staat. Apps waarvan je wel meldingen met geluid wil krijgen, spelen deze dus gewoon af. Wil je in één keer van alle apps het geluid uit zetten, dan gebruik je dus de schakelaar aan de zijkant om je iPhone op stil te zetten. Op de iPad doe je dat via het Bedieningspaneel.

Geluiden van notificaties uitschakelen via toegangsscherm

Je kan ook via het toegangsscherm snel de geluiden van de meldingen van een app uitschakelen. Dit werkt als volgt:

  1. Veeg een melding naar links.
  2. Tik nu op Beheer.
  3. Kies voor Lever stil af. Hierdoor worden niet alleen de geluidjes van een melding, maar ook de badges uitgezet. Bovendien verschijnen de meldingen alleen in het Berichtencentrum en niet meer op het toegangsscherm.

Instant Tuning: meldingen uitschakelen vanaf toegangsscherm.

Wil je toch weer de geluidjes aanzetten, dan kan je op dezelfde manier op het toegangsscherm vegen, op Beheer tikken en kiezen voor Lever duidelijk af.

Wil je alleen ‘s nachts geen geluidjes van meldingen? Kies dan voor de Niet storen-modus. Meer daarover lees je in onze tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen notificaties, pushberichten
Devices iPad, iPhone
Software iOS