Voorvertoning in iMessage op de iPhone.

Binnenkomende sms- en iMessage-berichten verbergen, geen preview tonen

Op de iPhone en iPad kun je binnenkomende sms-berichten verbergen. Er verschijnt dan geen preview (voorvertoning) zodra er een sms binnenkomt, zodat je privacy beter gewaarborgd blijft als anderen meekijken.

Bij binnenkomende sms-berichtjes en iMessages wil je soms niet dat anderen kunnen meekijken. Helemaal niet als er een sms’je met persoonlijke onthullingen binnenkomt, op het moment dat je je iPhone, iPod touch of iPad net hebt uitgeleend aan een vriend om een foto te bekijken of een spelletje te spelen. Gelukkig kun je die voorvertoning (preview) op het scherm makkelijk uitschakelen.

Voorvertoning voor sms en iMessage uitschakelen

iMessage-voorvertoning in en uitschakelen.Het uitschakelen van een voorvertoning (preview) gaat heel makkelijk:

  1. Ga naar Instellingen > Berichtgeving.
  2. Tik vervolgens op Berichtem om de meldingen voor de Berichten-applicatie aan te passen.
  3. Scroll helemaal naar onderen totdat er Toon voorvertoning in beeld komt.
  4. Je kunt kiezen uit drie opties: Altijd, Indien ontgrendeld en Uit. Kies je voor de laatste optie, dan krijg je zelfs geen voorvertoning in een pushbericht als je je iPhone of iPad ontgrendeld hebt.

iMessage-bericht met en zonder voorvertoning.

Het effect zie je hierboven: links de oude situatie met voorvertoning en rechts de nieuwe situatie zonder voorvertoning. In dat geval verschijnt er alleen een naam of nummer en de mededeling Sms-bericht of iMessage. Ook bij een pushbericht terwijl je de iPhone of iPad ontgrendeld hebt, verschijnt dan het woord Sms-bericht of iMessage in plaats van de inhoud van het bericht.

Voorvertoning in iMessage op de iPhone.

Voor andere apps is het afhankelijk van de desbetreffende instellingen of je een voorvertoning kunt uitschakelen. Voor WhatsApp gaat het via de instellingen van WhatsApp zelf. Open hiervoor WhatsApp en ga naar Instellingen > Meldingen > Toon voorvertoning. Je kunt in WhatsApp zelf kiezen of de preview getoond wordt bij een ontgrendelde iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2018
Categorie Telefoonfuncties
Onderwerpen preview, sms