frontcamera

Frontcamera van je iPhone kapot? Dit kun je eraan doen

Je iPhone frontcamera werkt niet goed meer? Het beeld blijft zwart als je de Camera-app opent of de app crasht zodra je de frontcamera wilt gebruiken? Om deze problemen op te lossen hebben we een aantal praktische tips voor je verzameld!

Problemen met de frontcamera van je iPhone kunnen verschillende oorzaken hebben. Het kan een probleem zijn met de software op je toestel, waardoor het probleem relatief makkelijk en zonder kosten op te lossen is. Het kan ook zijn dat de camera zelf (de hardware dus) kapot is.

iPhone frontcamera werkt niet

Heb je last van wazige foto’s of vlekken op foto’s? Dan kun je het beste eerst even controleren of de frontcamera van je iPhone beschadigd is. Zie je dat er krassen op het glas voor de lens zitten of dat er vuil achter het glas zit? Dan zul je de voorkant van je iPhone moeten laten vervangen om het probleem op te lossen.

Zit er vuil of stof op het glas aan de buitenkant? Dan kun je dat zelf schoonmaken met een microvezeldoekje.

Frontcamera laat iPhone crashen

Geeft de camera-app zwart beeld of crasht de camera-app bij het opstarten? Dan is de kans groot dat er een softwarematig probleem is. De manieren om dit op te lossen zijn in principe hetzelfde als voor de camera aan de achterkant van je iPhone. We hebben een uitgebreide tip geschreven met oplossingen voor problemen met de iPhone-camera.

Verschoven frontcamera iPhone 6

Bij de iPhone 6 komt soms een heel specifiek voor met de frontcamera: de cameramodule verschuift een klein beetje in de behuizing van het toestel. Hierdoor verdwijnt de lens achter de zwarte voorkant van de iPhone, waardoor hij deels afgedekt wordt. Als de lens een klein beetje verschuift, hoeft dat geen problemen op te leveren, maar als het probleem erger wordt kan het zijn dat de camera niet meer goed werkt.

De enige oplossing hiervoor is een iPhone-reparatie. In het verleden heeft Apple het probleem kosteloos opgelost, ook buiten de garantie. Of dat nog steeds zo is, nu het toestel een paar jaar ouder is, is een kwestie van even informeren bij Apple Support zodat ze je daar verder kunnen helpen.

Er kunnen ook andere problemen zijn met je iPhone, bijvoorbeeld:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2018
Categorie Foto
Onderwerpen camera, reparatie
Device iPhone