Facebook Messenger contacten

Zo kun je chatten met Facebook Messenger zonder vrienden te worden

Je hoeft echt geen vrienden te zijn met mensen waarmee je in Facebook Messenger wilt chatten. Je kunt ook met allerlei andere mensen chatten als ze in je adresboek staan of een Facebook-account hebben. In deze tip leggen we uit hoe dat werkt.

Als je gebruik wilt maken van Facebook Messenger, dan kan dat op twee manieren: op basis van je Facebook-account of telefoonnummer. Je hoeft dus geen Facebook-account te hebben om Messenger te gebruiken.

Chatten met vreemden in Facebook Messenger

Facebook wil dolgraag zo veel mogelijk van je weten, waaronder de contactgegevens van alle mensen die je kent. Je hebt in de app dan ook allerlei mogelijkheden om je adresboek te uploaden en contacten te synchroniseren. Dat hoeven echt niet allemaal Facebook-vrienden te zijn, maar het mogen ook bedrijven zijn of mensen die je gewoon buiten Facebook om kent.

In het verleden was het al mogelijk om iemand waarmee je niet bevriend bent op Facebook een berichtje te sturen. Die persoon moet dan wel eerst het verzoek om een chat te sturen accepteren. Tegenwoordig kun je elke persoon als contact toevoegen, zonder vrienden op Facebook te worden. Met de knoppen bovenin het scherm kun je met iedereen een gesprek beginnen, zonder dat die persoon kan zien wat jij allemaal op Facebook deelt met je vrienden.

Contacten toevoegen in Facebook Messenger

Dit zijn je opties:

  • Code scannen. Hiermee kun je een unieke code scannen, die per persoon verschillend is. Tik op de optie Code scannen om de code van iemand anders te scannen, of om je eigen code te bekijken (zie afbeelding hieronder).
  • Uitnodigen. Hiermee krijg je de lijst met je eigen Facebook-contacten te zien, die je vervolgens kunt uitnodigen voor een gesprek.
  • Verzoeken. Dit is een lijst met voorgestelde contacten. Dit zijn personen die je mogelijk kent (maar misschien ook niet).
  • Toevoegen. Hiermee kun je op basis van een telefoonnummer of het kiezen uit je contacten iemand toevoegen om mee in gesprek te gaan.

Facebook Messenger geen vrienden

Zoals je ziet: er zijn veel meer opties om met iemand te chatten, ook als deze persoon geen Facebook-account heeft en als je onderling geen vrienden bent.

Meer Facebook Messenger-tips
Haal meer uit Facebook Messenger met deze tips:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!