Facebook Messenger bericht verwijderen.

Zo kun je Facebook Messenger-berichten verwijderen voor iedereen

Facebook Messenger heeft nu ook een functie om verstuurde berichten te verwijderen. Door een Messenger-bericht terug te trekken, voorkom je dat de ontvanger je bericht ziet. Zo doe je dat.

Heb je per ongeluk naar de verkeerde persoon een Facebook Messenger-berichtje gestuurd? Of heb je spijt van je Messenger-bericht? Je kan in een paar stappen je Facebook Messenger-bericht verwijderen en terugtrekken, om te voorkomen dat de ontvanger je bericht alsnog ziet. In een paar stappen kun jij je Facebook Messenger-berichten verwijderen.

Facebook Messenger bericht verwijderen

Na het versturen van een bericht in Facebook Messenger heb je tien minuten de tijd om het bericht te verwijderen en terug te trekken. Je moet dus relatief snel zijn om het bericht niet alleen voor jezelf, maar ook voor de ontvanger te verwijderen. Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar Facebook Messenger en kies het chatbericht waarin je het bericht wil verwijderen.
  2. Hou het bericht dat je wil verwijderen ingedrukt.
  3. Kies voor Verwijderen.
  4. Kies nu voor Verwijder voor iedereen.
  5. Het bericht is voor zowel de verzender als de ontvanger(s) verdwenen.

Facebook Messenger bericht verwijderen.

Onthou dat je dus maar tien minuten de tijd hebt. Daarna kun je het bericht alleen voor jezelf verwijderen, waardoor de ontvanger het berichtje gewoon nog in zijn of haar chat ziet staan. Het bericht wordt vervangen door een melding dat jij het bericht verwijderd hebt.

Zie je de optie om te verwijderen nog niet? De functie wordt nog uitgerold en kan op elk moment beschikbaar zijn.

Facebook Messenger bericht terugtrekken via website

Ook op de website kun je een Messenger-bericht terugtrekken. Je klikt hiervoor op de knop met de drie puntjes, waarna je kiest voor Verwijderen. Ook hier heb je tien minuten de tijd om je bericht te verwijderen. Daarna kan je het bericht alleen nog terugtrekken voor jezelf.

De functie werkt op eenzelfde manier als bij WhatsApp. Ook een WhatsApp-bericht kun je verwijderen en daardoor terugtrekken voor de ontvangers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2019
Categorie Apps
Onderwerp facebook messenger