Dobbelstenen gooien met Siri

Dobbelstenen en muntjes gooien met Siri op iPhone en iPad

Siri kan virtuele dobbelstenen voor je gooien of antwoord geven op de vraag 'kop of munt?'. De virtuele assistent helpt je beslissen.

Siri helpt met beslissen

Siri kan je helpen met zoeken van informatie op internet, het oplezen van sportuitslagen of het invoeren van een herinnering. Maar Siri kan ook dobbelstenen gooien of een muntje tossen. We leggen hieronder uit hoe dat werkt.

Dobbelsteen gooien met Siri

Je kunt Siri een dobbelsteen laten rollen met de volgende opdrachten:

  • “Gooi een dobbelsteen.”
  • “Gooi twee dobbelstenen.”

Siri zal nu een virtuele dobbelsteen gooien en het resultaat oplezen, bijvoorbeeld “Drie”. Deze functie is handig als je een spelletje wilt doen, maar geen dobbelstenen bij de hand hebt. Je kunt ook twee dobbelstenen gooien met het commando: gooi twee dobbelstenen. Drie of meer dobbelstenen lukt helaas niet.

Kop, munt en dobbelsteen met Siri

Kop of munt opgooien met Siri

Siri kan ook een virtueel muntje voor je opgooien en zodoende antwoord geven op de vraag ‘kop of munt’? Dat kan weer handig zijn als je wil bepalen wie er moet afwassen. Deze twee opdrachten kun je gebruiken:

  • “Gooi een muntje op.”
  • “Kop of munt.”

Siri geeft vervolgens het antwoord “kop” of “munt” en jij kunt weer verder met je leven.

Dobbelen met apps

De mogelijkheden van Siri om een muntje op te gooien zijn erg beperkt. Zo kan Siri maar met twee dobbelstenen gooien, terwijl je er misschien meer nodig hebt.

Met apps van derden kun je soms beter uit de voeten. Bekijk bijvoorbeeld eens de app Just Dice (in het Nederlands slordig vertaald naar ‘Net Dobbelsteen’), waarbij je zes dobbelstenen in 3D-weergave kunt gooien. Je hebt ook een paar opties, zoals het kiezen van de kleur van de dobbelstenen en het tafelkleed. Door het scherm aan te raken kun je de dobbelstenen laten rollen en je krijgt ook meteen het opgetelde totaal te zien. Vervolgens kun je bepaalde dobbelstenen laten liggen en met de rest verder gooien.

Andere opties zijn:

  • Roll The Bones (gratis, iPhone, iOS 8.0+) - Te gebruiken op iPhone en iPad. Biedt ook VoiceOver-support.
  • Gemaakt door de bekende ontwikkelaar van de PCalc-rekenmachine-app. Deze app kost geld maar is dan wel op iPhone, iPad, Apple TV, Apple Watch én in iMessage te gebruiken. Met fotorealistische 3D-graphics en diverse dobbelstenen, ook met afwijkende symbolen en vormen.

Het is leuk dat je op de iPhone een dobbelsteen kan gooien, maar soms is een echt spel leuker. We hebben ook een speciale gids met de leukste bordspellen voor de iPhone en iPad. Veel klassiekers zoals Monopoly, Ticket to Ride, Risk, 30 Seconds en nog veel meer vind je hier terug.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!