apple-watch-review-5

Zo zet je een Apple Watch over naar een nieuwe iPhone

Heb je een Apple Watch en stap je over naar een nieuwe iPhone? Dan zul je de Apple Watch met je nieuwe iPhone moeten koppelen. In deze tip laten we zien hoe je dit doet.

apple-watch-review-5

Heb je een nieuwe iPhone gekocht en een Apple Watch om je pols? Dan zul je de Apple Watch met de nieuwe iPhone moeten koppelen. Dit gaat iets anders dan het koppelen van een nieuwe Apple Watch, zeker als je al je gegevens wilt bewaren. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

Als je al je gegevens op de Apple Watch wilt behouden, is het belangrijk dat je de oude iPhone – waar de Watch nog aan gekoppeld is – bij de hand hebt. Eerst ontkoppel je de Apple Watch van de oude iPhone, om hem vervolgens weer opnieuw te koppelen met je nieuwe iPhone. In onderstaande stappenplan leggen we uit hoe dit werkt in 2 stappen. Op deze manier raak je de gegevens op je Watch niet kwijt. Ben je van plan om je iPhone opnieuw in te richten, dan hebben we daarvoor een apart stappenplan:

Stap 1: Maak een reservekopie van je Apple Watch

Het maken van een reservekopie gaat heel gemakkelijk. Zodra je de Watch van de vorige iPhone loskoppelt wordt er namelijk automatisch een backup van alle gegevens op de Watch gemaakt. Zorg er tijdens het ontkoppelen voor dat je iPhone en Apple Watch bij elkaar in de buurt zijn.

  1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op Apple Watch.
  2. In het volgende venster staat de gekoppelde Apple Watch. Tik eronder op ‘Koppel Apple Watch los’.
  3. Tijdens deze ontkoppeling wordt er automatisch een reservekopie van de Apple Watch gemaakt, inclusief alle apps die eer op geïnstalleerd staan.

Deze reservekopie staat nu op je oude iPhone opgeslagen, waarna je deze kunt overzetten naar je nieuwe iPhone. Zodra je de reservekopie van de oude iPhone overzet naar een nieuwe, worden de gegevens van je Apple Watch automatisch meegenomen. Gebruik je geen iCloud maar iTunes om de gegevens over te zetten, vergeet dan niet om de reservekopie te versleutelen. Hierdoor blijven je gegevens van Gezondheid en Activiteit ook bewaard.

Apple Watch koppelen

Stap 2: Koppel de Apple Watch met de nieuwe iPhone

Als het goed is heb je nu een ontkoppelde Apple Watch en een nieuwe iPhone voor je liggen, waar de reservekopie van je oude iPhone op geïnstalleerd staat. Volg nu de simpele onderstaande stappen om de twee apparaten aan elkaar te koppelen.

  1. Open de Apple Watch-app op de nieuwe iPhone
  2. Kies op je Apple Watch de taal die je wilt gebruiken en tik daarna op Start Koppeling.
  3. Doorloop de instructies op het scherm en vergeet niet om voor de optie ‘Zet terug vanaf reservekopie’ te kiezen.

Heb je meer hulp nodig met het koppelen van je Apple Watch aan een iPhone? Kijk dan in onze Apple Watch-startgids waarin we dit proces stap voor stap uitleggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2017
Categorie Apple Watch
Onderwerp apple watch