iMacs en MacBooks

Apple ID: bekijk welke apparaten gekoppeld zijn aan jouw account

Apple heeft overzichten om te zien welke apparaten allemaal aan jouw Apple ID zijn gekoppeld. Met deze tip laten we je zien hoe je deze kunt raadplegen.

iMacs en MacBooks

Je Apple ID gebruik je om in te loggen op al je Apple-apparaten en -diensten. Je kunt er aankopen mee doen in de App Store, synchroniseren met iCloud, noem maar op. Als je de afgelopen jaren al flink wat iPhones en Macs hebt versleten, dan kan het goed zijn om te kijken welke apparaten aan je Apple ID zijn gekoppeld. Zo kun je bijvoorbeeld oudere apparaten verwijderen die je niet meer bezit. Met deze tip laten we je zien hoe je het overzicht van al je apparaten kunt bekijken.

Apple ID - apparaten overzicht - MacBook

Apple ID apparatenoverzicht op Apple’s website

Om te zien op welke apparaten je momenteel allemaal met je Apple ID bent ingelogd, kun je de lijst met apparaten raadplegen op de Apple ID-accountpagina op de website van Apple.

  1. Ga naar https://appleid.apple.com/ en log in met je Apple ID e-mailadres en wachtwoord
  2. Scroll naar het gedeelte Apparaten en klik op Bekijk details.

Apple ID - apparaten overzicht - apple website

Je moet nu als extra beveiliging een tweetal beveiligingsvragen beantwoorden die je eerder bij het aanmaken van je Apple ID hebt bedacht.

Je krijgt vervolgens een overzicht te zien van de Apple apparaten waarmee je momenteel staat ingelogd met je Apple ID. Al jouw iPhones, iPads, Apple Watches en Macs worden hier vermeld. Wanneer je op een apparaat klikt, krijg je een overzicht te zien van de eigenschappen van het apparaat, zoals de softwareversie en het serienummer. Zo kun je snel zien of de apparaten allemaal van jou zijn en of je de laatste software-updates hebt geïnstalleerd.

Bij een iPhone wordt ook nog het telefoonnummer vermeld, handig als je een apparaat niet direct herkent. Je kunt apparaten ook verwijderen uit dit overzicht door deze te selecteren en op Verwijder te klikken. Blijf je echter ingelogd met je Apple ID, dan zal het apparaat na verloop van tijd weer in het overzicht verschijnen.

Apple ID apparatenoverzicht met machtigingen in iTunes

Er is ook een Apple ID-apparatenoverzicht in iTunes. Hier kun je zien welke van jouw Apple apparaten allemaal gemachtigd zijn om aankopen te doen zoals muziek, films en boeken. Grote kans dat hier nog allerlei oude apparaten tussen staan die je al niet meer bezit. Goed om even naar deze lijst te kijken dus.

iTunes - toon mijn account

  1. Open iTunes, ga in de statusbalk bovenin naar Toon mijn account en log in met je Apple ID wachtwoord.
  2. Scroll naar iTunes in de cloud. Je ziet hier hoeveel apparaten met jouw Apple ID geassocieerd zijn.
  3. Klik op Beheer apparaten.

Je krijgt nu een overzicht van gemachtigde apparaten te zien. Hier zullen waarschijnlijk nog oude iPhones, iPads en Macs van je tussen staan. Je kunt deze verwijderen met de knop achter elk apparaat. Heb je een apparaat geen herkenbare naam gegeven en weet je niet precies om welk apparaat het gaat, dan kun je aan de datum achter het apparaat zien wanneer deze is toegevoegd.

Apple ID - Beheer apparaten in iTunes

Wil je meer weten over jouw Apple ID en wat je er zoal mee kunt, bekijk dan onze Apple ID uitleg:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2016
Categorie Mac
Onderwerp apple id