iCulture Podcast visual

iCulture podcast #1: Apple’s najaarsline-up en meer

Luister naar iCulture podcast #1, waarin we je bijpraten over de najaarsline-up van Apple. Onze ervaringen tijdens het testen, wat we van de nieuwe producten vinden en wat er nog aankomt: luister relaxed onderweg of thuis op de bank!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Op de iCulture-redactie doen we veel meer dan artikelen schrijven: we interviewen appmakers, testen producten, maken uitlegfilmpjes op YouTube en Instagram en we maken regelmatig een leuke Instagram Story over actuele gebeurtenissen. Om je een kijkje achter de schermen te geven is er de iCulture Podcast. Daarin bespreken we afwisselend de nieuwste ontwikkelingen, afgewisseld met boeiende interviews.

Waarom een iCulture-podcast?

Je zult ongetwijfeld gemerkt hebben dat we onze focus de afgelopen maanden al wat meer verbreed hebben van ‘community met nieuwssite en app’ naar ‘community op allerlei platformen’. Naast het vluchtige nieuws dat je vaak ook op andere sites kunt lezen, is ons sterke punt dat we heel veel dingen zelf testen en dat we een passionele en trouwe community hebben die op allerlei (sociale) platformen te vinden is. Dat zijn dan ook de plekken die we actief opzoeken.

Een podcast sluit daar perfect op aan: soms ben je niet in de gelegenheid om een gesprek of interview op video te bekijken of een lang artikel te lezen, maar lukt het wel om te luisteren. Zeker als het gaat om het vertellen van verhalen en ervaringen.

iCulture podcast

Redacteuren @Elger, @BenjaminRK en @Gonny bespreken in de podcast de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen weken. Dat doen we steeds aan het begin van elke maand. Zijn er nieuwe Apple-producten verschenen, dan bespreken we onze (test)ervaringen. Speelt er iets belangrijks in de Apple-community, dan hoor je hoe wij erover denken. Zo hopen we dat je op een leuke manier een kijkje achter de schermen krijgt en meteen bent bijgepraat over wat ons bezighoudt.

Tussendoor luister je op onregelmatige basis naar interviews met bekende appmakers of andere mensen die in het nieuws zijn. En ook op dat punt hebben we iets leuks aan te kondigen.

Interviews: 10 jaar App Store, 20 boeiende verhalen
Half oktober gaan we van start met een tiendelige serie rondom appmakers. Vanwege het 10-jarige bestaan van de App Store hebben we maar liefst 20 (!) appmakers geïnterviewd over de rol die de App Store de afgelopen jaren heeft gespeeld, de toekomst van apps en natuurlijk de vraag: kun je leven van apps, of is het voor veel ontwikkelaars niet meer dan een hobby? Hoe maak je een succesvolle app? We praten met appmakers die heel klein zijn begonnen en nu bij een wereldspeler werken, maar ook met appmakers die een heel andere richting zijn ingeslagen. We hebben makers van relatief onbekende apps en makers van apps die bijna iedereen heeft geïnstalleerd. Die serie wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking met Moneyou – de innovatieve online financiële dienstverlener die het klanten mogelijk maakt om zelf overal en altijd hun financiële zaken te regelen.

Planning voor de iCulture Podcast
Zo ziet onze planning voor de komende maanden eruit:

  • Begin oktober 2018: iCulture podcast #001
  • Half oktober 2018: Interview uit de serie 10 jaar App Store
  • Eind oktober 2018: Interview uit de serie 10 jaar App Store
  • Begin november 2018: iCulture podcast #002
  • Half november 2018: Interview uit de serie 10 jaar App Store
  • Eind november 2018: Interview uit de serie 10 jaar App Store
  • Begin december 2018: iCulture podcast #003

iCulture podcast #1

De allereerste aflevering van de iCulture Podcast is nu te beluisteren. Daarin bespreken we de nieuwe producten van najaar 2018: de iPhone XS (Max), de Apple Watch Series 4 en de producten die er dit najaar nog aan komen. Zo ben je in een halfuurtje weer helemaal bijgepraat

iCulture podcast #1, de shownotes

Dit zijn de onderwerpen die in iCulture podcast #1 ter sprake komen:

iCulture Podcast abonneren en beluisteren

Abonneer je op onze iCulture podcast in je favoriete tool of via de directe feed om geen enkele aflevering te missen en laat weten wat je ervan vindt!1 En ben je blij verrast over onze podcast, dan zouden we het natuurlijk leuk vinden als je een sympathieke beoordeling van 5 sterren in Apple’s Podcast-app, iTunes of andere podcast-apps zou willen achterlaten. Alvast bedankt!

Zo abonneer je op de iCulture podcast:

Op de desktop kun je ons bijvoorbeeld beluisteren via iTunes, PocketCasts of natuurlijk in dit artikel. Of je kunt handmatig de directe feed toevoegen aan je favoriete podcastdienst of -app.

Click here to display content from anchor.fm

1 Er is een andere podcast met de naam ‘iCulture’ van de getalenteerde Engelse DJ Richard Earnshaw (@iCulturemusic). Die podcast is het dus niet, maar is zeker ook een luistertip!

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.