ReplayKit-logo

YouTube voor iOS kan nu livestreamen via Apple’s ReplayKit

De YouTube-app werkt nu met ReplayKit, zodat je je games en andere apps kunt streamen en tegelijk commentaar geven aan je publiek.

De YouTube-app voor iOS heeft vandaag een update gekregen, waardoor er nu ondersteuning in zit voor livestreamen met Apple’s ReplayKit.

YouTube streamen met ReplayKit

ReplayKit werd geïntroduceerd in iOS 10 en tvOS 10 en geeft je de mogelijkheid om video’s te streamen van games, waarbij ook de audio via de microfoon wordt meegenomen. Op Android was het al mogelijk om op een soortgelijke manier te livestreamen. Nu is het ook mogelijk op de iPhone en iPad, sinds versie 12.35 van de app. De vernieuwde app maakt het ook makkelijker om chatberichten te modereren.

Om het te gebruiken moet je iOS 10.2 of nieuwer geïnstalleerd hebben op een geschikte iPhone, iPad of iPod touch. Verder heb je minimaal 100 abonnees nodig die jouw livestream willen bekijken. Je streamt daarbij de beelden van de game (of wat er verder ook te zien is op het iDevice) en gelijktijdig de audio van de presentator, zoals een voiceover. Ook kun je video’s maken met de frontcamera.

In de YouTube Gaming-app voor iOS was al langer ondersteuning voor ReplayKit. Nu voegt Google ook ondersteuning toe voor de normale YouTube-app en dat is een goede ontwikkeling. Het betekent namelijk dat ook filmpjes van niet-games uitgezonden kunnen worden. Denk daarbij aan Bob Ross-achtige video’s waarbij je uitlegt hoe een bepaalde teken- of schilderapp werkt.

De app heeft ook gezorgd voor lower latency-streaming, waardoor de videostream met veel minder vertraging binnenkomt bij de kijkers. Je kunt als YouTuber dan sneller reageren op vragne van fans. Verder kun je chats nu pauzeren met een snelkoppeling op het toetsenbord.

Wil je gebruik maken van apps die je kunt livestreamen, dan kun je het bijvoorbeeld proberen met Asphalt 8, Modern Combat 5: Blackout, Star Trek Timelines, Vainglory, Goat Simulator, Lumino City en Into The Dead. Bij de niet-games kun je aan de slag met Procreate. Op het YouTube-blog kun je meer erover lezen.

Een paar dagen geleden kreeg de YouTube-app nog een flinke update en een nieuw logo. De app gaat sindsdien beter om met video’s van verschillend formaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2017, 19:16
Categorie Apps
Onderwerpen streaming, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.