Dronevideo Apple Park 360 graden

Met deze 360 graden-video vlieg je als een vogel over Apple Park

Een 360 gradenvideo van Apple Park laat je als een vogel rondvliegen over het terrein van Apple's nieuwe hoofdkwartier. Kijk bij voorkeur in de YouTube-app.

Duncan Sinfield, de man die regelmatig dronevideo’s maakt van Apple Park, komt nu met we iets heel bijzonders. Hij heeft een 360 graden-video gemaakt waarmee je zelf kunt rondkijken.

In 360 graden over Apple Park

Voor een optimale kijkervaring kun je de video het beste afspelen in de YouTube-app. In de Google Chrome-browser heb je de mogelijkheid om rond te kijken, terwijl de drone als een vogel over het terrein vliegt. Kies je voor de Safari-browser, dan zul je alleen een video met een wat vervormd beeld zien. Word je misselijk, dan is er ook een niet-360-graden-video te bekijken.

Sinfield gebruikte voor zijn beelden een $500 kostende Nikon KeyMission 360 waarmee je 360 graden-video’s kunt maken. Hij bevestigde deze aan een DJI Inspire 1 Pro, de prijzige drone die in de winkel $5000 kost. Weinig mensen zullen het hem met dezelfde apparatuur nadoen.

Kortgeleden bracht Duncan Sinfield nog een normale video uit van Apple Park. Dat was vlak voordat Apple de officiële uitnodigingen verstuurde voor het iPhone-event. Alle ogen waren daarom ook gericht op het Steve Jobs Theater, met als belangrijkste vraag: is het klaar voor het (toen nog onaangekondigde) media-evenement.

Sinfield schoot de video ‘s avonds tijdens de schemering, waardoor je ook wat beter kunt binnenkijken in de kantoren. Op dat moment leken de bouwactiviteiten nog niet helemaal af en een groot deel van de campus is nog gehuld met modder en machines. Het is een sterk contrast met de heldere groene gedeeltes die al met graszoden zijn bedekt. Halverwege zien we het Steve Jobs Theater, waar bouwvakkers rond de klok bezig zijn om de werkzaamheden af te ronden.

De video gaf toen al een sprankje hoop dat het Steve Jobs Theater op tijd klaar zal zijn en dat zal nu wel moeten, nu de datum van 12 september vaststaat.

Tipgever: @iOS11point1

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2017, 18:43
Categorie Apple
Onderwerpen apple park, drone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.