Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Met ReplayKit in iOS 10 kun je straks eenvoudig apps livestreamen

Met iOS 10 kun je straks eenvoudig apps livestreamen als deze aangepast zijn voor ReplayKit, een tool voor ontwikkelaars die livestreamen mogelijk maakt. Apple's Swift Playground werkt hier bijvoorbeeld mee.

Swift Playground op de iPad laat je livestreamen.
Apple voegt met iOS 10 niet alleen heel veel handige nieuwe functies toe, maar voegt ook wat mogelijkheden toe die voor ontwikkelaars van pas komen. Een voorbeeld van deze functie is ReplayKit. Dit is een tool die ontwikkelaars in hun apps kunnen inbouwen, zodat je als gebruiker snel en makkelijk je app kunt livestreamen via bekende platformen. De functie is vooral handig voor games, maar wordt nu al gebruikt in Apple’s Swift Playground-app.

Livestreamen standaard in iOS 10

ReplayKit zorgt er dus voor dat ontwikkelaars eenvoudig ondersteuning toe kunnen voegen voor het livestreamen van apps. Een gebruiker op Reddit ontdekte dat dit nu al ingebouwd is in Swift Playground, een app van Apple waarmee kinderen kunnen leren programmeren in de Swift-programmeertaal. Zodra je op de knop tikt voor meer opties, verschijnt daar de optie Broadcast Live. Vervolgens verschijnt er een pop-up waar je doorgestuurd wordt naar lijst met livestream-apps in de App Store die aangepast zijn voor ReplayKit.

Swift Playground kan livestreamen.

Er zijn al meerdere apps voor iOS die livestreamen ondersteunen, maar dit zijn allemaal eigen initiatieven die samenwerken met bijvoorbeeld Twitch. Een voorbeeld hiervan is racegame Asphalt 8. Dankzij ReplayKit kunnen hoeven ontwikkelaars niet meer zelf koppelingen te leggen met livestream-apps, maar kunnen ze simpelweg Apple’s tools implementeren. Bovendien staat Apple ook het gebruik van de microfoon en de FaceTime-camera toe, zodat je tijdens het streamen commentaar kunt geven en je eigen gezicht kunt laten zien.

Swift Playground kan livestreamen.

ReplayKit komt echter niet alleen beschikbaar op de iPhone en iPad, maar werkt straks ook met apps voor de Apple TV met tvOS 10. Games is een populaire appcategorie voor de vierde generatie Apple TV, waardoor de livestream-functie daar handig van pas kan komen.

Bekijk ook

Deze onbekende functies zitten in tvOS 10 voor de Apple TV

Apple sprak bij de aankondiging van tvOS 10 vooral over de nieuwe Remote-app, de donkere stand en eenvoudiger inloggen bij apps om live tv te kijken. Maar wat is er allemaal nog meer nieuw in tvOS 10 voor de Apple TV? We zetten het in dit artikel op een rijtje.
Bekijk ook

iOS 10: het complete overzicht

Alles over iOS 10 en de nieuwe functies, zoals iMessage-stickers, Woning-app en universeel klembord. Lees over de iOS 10 aankondiging, release en meer.

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.