Swift Playground op de iPad laat je livestreamen.

Met ReplayKit in iOS 10 kun je straks eenvoudig apps livestreamen

Met iOS 10 kun je straks eenvoudig apps livestreamen als deze aangepast zijn voor ReplayKit, een tool voor ontwikkelaars die livestreamen mogelijk maakt. Apple's Swift Playground werkt hier bijvoorbeeld mee.

Swift Playground op de iPad laat je livestreamen.
Apple voegt met iOS 10 niet alleen heel veel handige nieuwe functies toe, maar voegt ook wat mogelijkheden toe die voor ontwikkelaars van pas komen. Een voorbeeld van deze functie is ReplayKit. Dit is een tool die ontwikkelaars in hun apps kunnen inbouwen, zodat je als gebruiker snel en makkelijk je app kunt livestreamen via bekende platformen. De functie is vooral handig voor games, maar wordt nu al gebruikt in Apple’s Swift Playground-app.

Livestreamen standaard in iOS 10

ReplayKit zorgt er dus voor dat ontwikkelaars eenvoudig ondersteuning toe kunnen voegen voor het livestreamen van apps. Een gebruiker op Reddit ontdekte dat dit nu al ingebouwd is in Swift Playground, een app van Apple waarmee kinderen kunnen leren programmeren in de Swift-programmeertaal. Zodra je op de knop tikt voor meer opties, verschijnt daar de optie Broadcast Live. Vervolgens verschijnt er een pop-up waar je doorgestuurd wordt naar lijst met livestream-apps in de App Store die aangepast zijn voor ReplayKit.

Swift Playground kan livestreamen.

Er zijn al meerdere apps voor iOS die livestreamen ondersteunen, maar dit zijn allemaal eigen initiatieven die samenwerken met bijvoorbeeld Twitch. Een voorbeeld hiervan is racegame Asphalt 8. Dankzij ReplayKit kunnen hoeven ontwikkelaars niet meer zelf koppelingen te leggen met livestream-apps, maar kunnen ze simpelweg Apple’s tools implementeren. Bovendien staat Apple ook het gebruik van de microfoon en de FaceTime-camera toe, zodat je tijdens het streamen commentaar kunt geven en je eigen gezicht kunt laten zien.

Swift Playground kan livestreamen.

ReplayKit komt echter niet alleen beschikbaar op de iPhone en iPad, maar werkt straks ook met apps voor de Apple TV met tvOS 10. Games is een populaire appcategorie voor de vierde generatie Apple TV, waardoor de livestream-functie daar handig van pas kan komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2016, 19:30
Categorie iOS
Onderwerpen ios 10, livestream, swift
Software iOS 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.