YouTube Gaming op een iPhone.

YouTube Gaming-app: al jouw gamingvideo’s in één app

YouTube Gaming voor iPhone en iPad is dé app die je moet hebben als je graag YouTube-filmpjes kijkt over wat voor een game dan ook. Je kunt er livestreams bekijken, je gaming-abonnementen zien en nog veel meer.

YouTube Gaming op een iPhone.
Vorig jaar lanceerde Google een speciale afdeling van YouTube, dat helemaal in het teken staat van games. Vandaag heeft Google de bijbehorende apps in Nederland gelanceerd, zodat je rechtstreeks vanaf je iPhone of iPad allerlei gamingvideo’s kunt bekijken van je favoriete games.

Alle gaming-filmpjes in één app

In de YouTube Gaming-app log je in met je bestaande Google-account, maar de app is ook zonder account te gebruiken. Vervolgens verschijnen automatisch de gaming-gerelateerde abonnementen in de app, zodat je niet op zoek hoeft te gaan naar je favoriete kanalen. De app heeft ook aparte pagina’s voor allerlei games, zodat alle bijbehorende video’s mooi gegroepeerd zijn.

YouTube Gaming met allerlei games. YouTube Gaming-kanaal met video's.

In de YouTube Gaming-app kun je ook nog naar livestreams kijken. Hierdoor kun je live meekijken, terwijl andere mensen een game aan het spelen zijn. Je kunt daar ook chatten met andere gebruikers, zodat er druk gediscussieerd kan worden over de desbetreffende game. De app bevat bovendien allerlei categorieën, zoals reviews, ‘let’s plays’, eSports en nog veel meer.

Een video bekijken in YouTube Gaming. Een livestream bekijken in YouTube Gaming.

Behalve de release in Nederland, is de app meteen bijgewerkt met nieuwe functies. Zo heeft de app nu 3D Touch voor snelle acties op het startscherm, terwijl de app ook aangepast is voor de iPad Pro. Handig als je op een groter scherm naar allerlei gamingvideo’s wil kijken. Verder heeft de app dezelfde basis als de standaard YouTube-app, zodat je bijvoorbeeld video’s in de rechter onderhoek kunt laten afspelen. Ook heeft de iPad-versie ondersteuning voor Slide Over en Split View, net als de normale YouTube-app onlangs kreeg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2016, 12:50
Categorie Apps
Onderwerpen gaming, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.