YouTube-app ondersteunt Slide Over en Split View op de iPad

De YouTube-app ondersteunt vanaf vandaag eindelijk multitasking op de iPad. Je kunt zowel Slide Over en Split View gebruiken, maar Picture in Picture ontbreekt jammer genoeg.

Een vrouw met een iPad met YouTube en Safari in Split View.

De YouTube-app (YouTube) heeft een handige update gekregen voor iPad-gebruikers. Vanaf versie 11.10 kun je namelijk eindelijk YouTube-filmpjes met Split View en Slide Over multitasking gebruiken. Picture in Picture ontbreekt opvallend genoeg.


Dankzij Split View kun je de YouTube-app tegelijk openen naast een andere iOS-app zoals Safari of de Notities-app. Ideaal als je bijvoorbeeld aan het studeren bent, maar toch in je ooghoek naar een video wilt kijken.

Bekijk ook

Multitasken op je iPad met iOS 9

De iPad krijgt multitasking op iOS 9, waarmee je twee apps tegelijk kunt bedienen op een scherm.

YouTube in Split View met Tweetbot.

YouTube-app met Slide Over en Split View, Picture in Picture ontbreekt

Naast Slide Over en Split View is het op de iPad ook mogelijk om met Picture in Picture een miniatuurweergave van een video op je scherm te plaatsen. Jammer genoeg is juist deze multitaskingfunctie niet toegevoegd aan YouTube, terwijl dat juist degene is waar veel mensen naar uitgekeken hebben. In een tip-artikel hebben we wel enkele mogelijkheden op een rijtje gezet waardoor je toch YouTube-filmpjes in Picture in Picture-stand kunt bekijken.

Bekijk ook

YouTube Picture in Picture bekijken op iPad en iPhone

Standaard werkt de YouTube-app meestal niet met Picture in Picture, maar in deze tip leggen we vier alternatieve opties uit, zodat je YouTube-filmpjes toch als Picture in Picture-filmpje kunt bekijken op je iPhone of iPad

Nadat je versie 11.10 van YouTube geïnstalleerd hebt, kun je Split View het gebruiken op de iPad Air 2, iPad Pro en iPad mini 4. Slide Over werkt vanaf de iPad Air, iPad mini 2 en hoger en de iPad Pro. Naast ondersteuning voor multitasking is er ook een bug opgelost die ervoor zorgde dat URLs niet geopend konden worden in de videobeschrijving.

Bedankt voor het screenshot Bas van der Ploeg!

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.