Samsung kan de iPhone 7 nog sneller maken

Samsung heeft nieuwe DDR4 DRAM-modules gemaakt die veel sneller en energiezuiniger zijn dan het huidige werkgeheugen van de iPhones. Apple kan ze in de iPhone 7 al gaan gebruiken.

Samsung staat erom bekend dat ze veel onderdelen voor de iPhone maken. Zo maken ze het werkgeheugen voor de iPhone 6s, in de vorm van 2GB LPDDR4 RAM-modules die met een 20nm-productieproces worden gemaakt. In een persbericht kondigen ze de nieuwste ontwikkeling aan: 10nm DDR4 DRAM-modules, die 30% sneller en 10% tot 20% energiezuiniger zijn. Later dit jaar komt er een mobiele versie van deze RAM-chips, die speciaal gericht zijn op op smartphones. Als Apple van de iPhone 7 een toptoestel wil maken zouden ze deze nieuwe RAM-modules kunnen gebruiken.


ifixit open iphone 6

Samsung maakt snelle RAM-modules

Samsung is als eerste in staat om de massaproductie van 10nm 8-gigabit DDR4 DRAM-chips uit te voeren, waardoor Apple op ze is aangewezen. De nieuwe chips leveren snelheden tot 3.200 Mbps, is te lezen in het persbericht.

Samsung zal waarschijnlijk niet de A10-chip voor de iPhone 7 leveren, omdat Apple schijnt te hebben gekozen voor uitsluitend TSMC. Maar het Koreaanse bedrijf staat wel op het verlanglijstje van Apple om OLED-schermen te gaan maken. Dat zal overigens pas in 2018 gaan spelen. Samsung maakt daarnaast allerlei andere onderdelen van de huidige iPhones.

Bekijk ook

iPhone 7: alles over dit toestel uit 2016

Wil je alles weten over de iPhone 7? Dan vind je op deze pagina alles over de specs en functies van de iPhone 7. Wat is er verbeterd ten opzichte van zijn voorganger? En is de iPhone 7 nog steeds een goede keuze?

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.