Yamaha MusicCast audio krijgt AirPlay 2

Yamaha gaat AirPlay 2 ondersteunen op deze audioproducten

De audiotak van het Japanse bedrijf Yamaha heeft bekendgemaakt welke apparaten ondersteuning voor AirPlay 2 krijgen. Het gaat om 14 audioproducten voor thuis, waarmee je binnenkort muziek kunt streamen dankzij een software-update.

Yamaha en AirPlay 2

De Airplay 2-update van Yamaha komt nog deze maand beschikbaar voor de gebruikers. Het gaat om draadloze speakers, AV-receivers en een soundbar. Ook gaat de firmware-update ervoor zorgen dat je voortaan de Qobuz muziekdienst kunt gebruiken. Dit is net als Tidal een streaming dienst die muziek in hoge kwaliteit aanbiedt. Verder komt er ondersteuning voor Spotify Connect voor gratis accounts. Op 16 april komt er ook al een update voor de Yamaha MusicCast-app beschikbaar, die het mogelijk maakt om ‘Actions on Google’ te gebruiken op alle MusicCast-modellen die sinds 2015 zijn uitgebracht. Dit geeft je de mogelijkheid om spraakcommando’s te geven via Google Home, Android en iOS.

Voor Apple-gebruikers is de AirPlay 2-ondersteuning heel wat interessanter en het gaat daarbij om de volgende producten:

  • MusicCast 20 en MusicCast 50 draadloze speakers
  • MusicCast BAR 400 soundbar
  • RX-A 80 Series AV receivers
  • RX-V 85 Series AV receivers
  • RX-S602 slimline AV receiver
  • ATS-4080 soundbar
  • TSR-7850 AV receiver
  • CX-A5200 AV preamp/processor
  • XDA-QS5400 MusicCast multi-room streaming amplifier
  • MusicCast VINYL 500 draaitafel

Yamaha MusicCast Vinyl 500

De ondersteuning voor de VINYL 500 draaitafel komt iets later, namelijk in de tweede helft van 2019. Zodra de update er is kun je Apple Music en andere streaming diensten vanaf je iPhone, iPad, HomePod en Mac naar meerdere Yamaha-apparaten sturen en naar andere speakers die voor AirPlay 2 geschikt zijn. Daarbij is de muziek gesynchroniseerd in je hele huis. Via Siri op je iPhone, iPad, HomePod en AirPods kun je bedienen wat je afspeelt.

Yamaha MusicCast audio krijgt AirPlay 2

Van de genoemde producten is de MusicCast 20 (verkrijgbaar voor €219) mogelijk interessant alternatief voor Apple’s HomePod. Deze speaker kan namelijk naast Apple Music ook andere muziekdiensten afspelen. En voor mensen die een soundbar zoeken kan de MusicCast Bar 400 een optie zijn (verkrijgbaar voor ca. €600). Je zou echter ook kunnen kiezen voor de Sonos PlayBar van 700 euro, die ook geschikt is voor AirPlay 2.

Bekijk hier ons overzicht van geschikte speakers voor AirPlay 2:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2019, 8:58
Bron Bron Yamaha persbericht
Categorie Accessoires
Onderwerpen airplay, audio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.