iPad 2

Apple stopt binnenkort met het repareren van de iPad 2

Eén van de meest geliefde iPads kan binnenkort niet meer bij Apple gefixt worden. De iPad 2 wordt toegevoegd aan Apple's lijstje van oude en verouderde producten.

De iPad 2 was de tweede generatie iPad die in 2011 verscheen. Dit model kreeg een nieuw design, waardoor deze een stuk lichter en platter was dan de originele iPad. Bovendien was het de eerste iPad met camera’s, zodat je ermee kon FaceTimen. Apple heeft de iPad 2 voor een lange tijd verkocht, want hij bleef tot 2014 op de markt. Mocht je nu nog een iPad 2 gebruiken, dan moet je er rekening mee houden dat defecten niet meer door Apple gerepareerd worden.

Apple staakt reparaties aan iPad 2

Apple houdt een lijst bij van oude en verouderde producten. Producten verschijnen ongeveer vijf jaar na de laatste productie op deze lijst, wat betekent dat Apple geen onderdelen meer kan leveren. Dit heeft dus gevolgen als er iets defect is met jouw apparaat, omdat Apple deze simpelweg niet meer kan repareren. Dit geldt voor zowel de Apple Stores als de Apple Erkende Service Providers.

iPad 2 wit

Voor de iPad 2 is dat moment nu bijna aangebroken. Uit een interne memo die in handen gekomen is van MacRumors, blijkt dat de iPad 2 op 30 april aan deze lijst toegevoegd wordt. Dat betekent dus dat je vanaf dat moment niet meer bij Apple terecht kan voor een reparatie. Mocht je nog zo’n iPad hebben liggen en die willen gebruiken, controleer dan snel of alles nog werkt. Het lijkt er niet op dat de iPad 2 deel uit gaat maken van Apple’s reparatieprogramma voor vintage producten.

Kan je voor de iPad reparatie niet meer bij Apple of een erkende serviceprovider terecht, dan kan je het altijd nog proberen bij kleine reparatiebedrijfjes. De garantie op de iPad is inmiddels toch al verlopen en vaak kunnen dergelijke winkels nog wel het één en ander repareren voor een laag prijsje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2019, 9:03
Bron Bron MacRumors
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad 2, reparatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.