YouTube afspelen in WhatsApp.

WhatsApp laat je YouTube-filmpjes picture in picture bekijken

YouTube-filmpjes kijken in WhatsApp kan nu een stuk makkelijker. Elke YouTube-video is nu in picture-in-picture-stand te bekijken, zelfs vanuit het chatoverzicht.

Een YouTube-video kun je nu overal in WhatsApp afspelen. Zodra je een link naar een YouTube-filmpje stuurt of ontvangt, kun je deze in de gehele chatapp afspelen via een picture in picture-stand. Je hoeft dus niet in het oorspronkelijke gesprek te blijven om de video te blijven kijken.

WhatsApp met picture-in-picture voor YouTube

Afgelopen zomer schreven we al over de komst van een nieuwe YouTube-videospeler in WhatsApp. Deze werd toen getest in een betaversie van WhatsApp, waarna de functie ineens aangekondigd werd in een update-omschrijving. Achteraf bleek dit laatste een foutje te zijn, want pas nu is de nieuwe videospeler voor YouTube geactiveerd. De nieuwe speler maakt het mogelijk om elke YouTube-video overal in WhatsApp af te spelen. Voorheen werd een link naar een YouTube-video in de YouTube-app afgespeeld, waardoor je dus constant moest wisselen tussen WhatsApp en YouTube. Vanaf nu is dat dus niet meer nodig, omdat een YouTube-video rechtstreeks in WhatsApp afgespeeld wordt.

WhatsApp met YouTube in picture in picture.

Heb je nu een link naar een YouTube-video gedeeld of ontvangen, dan vind je in het gesprek een grote preview van de desbetreffende video. Tik op de afspeelknop om de video naar voren te laten komen. Standaard wordt deze bovenin het chatgesprek afgespeeld, maar je kunt hem gewoon naar beneden slepen als hij in de weg zit. Dit is dus vergelijkbaar met de picture in picture op de iPad. Het enige verschil is dat de YouTube-video stopgezet wordt zodra je WhatsApp verlaat. Ook de audio wordt dan niet in de achtergrond afgespeeld. Wel kun je navigeren naar het chatoverzicht, de instellingen of andere onderdelen van WhatsApp, zonder dat de video pauzeert of afgesloten wordt. Als een video in de weg zit verschuif je hem naar rechts, zodat hij tijdelijk buiten beeld is.

Om van deze nieuwe functie gebruik te kunnen maken, heb je minimaal versie 2.18.10 van WhatsApp nodig die vorige week verscheen. Behalve de nieuwe YouTube-speler bevat deze versie ook een functie waardoor je audioberichten kunt terugluisteren voordat je ze verstuurt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2018, 10:25
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.