Vastgelopen iPhone start opnieuw op.

ChaiOS-bug: Kwaadaardige link laat iPhone en Mac vastlopen

Een kwaadaardige ChaiOS-link die gedeeld wordt in de Berichten-app, zorgt ervoor dat je iPhone en Mac vastlopen. Ook de Berichten-app kan daardoor crashen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eens in de zoveel tijd duikt er een verhaal op waardoor de Berichten-app of zelfs je complete iPhone vastloopt door een bepaalde link, video of tekst. Er blijkt nu weer opnieuw zo’n geval te zijn in combinatie met de Berichten-app en een boosaardige link. Zodra iemand jou een bericht stuurt met een link met daarin de tekst iabem97 en GitHub, crasht de Berichten-app op zowel iPhone, iPad en Mac. Ook zorgt de link ervoor dat je toestel opnieuw opgestart wordt of dat iOS en macOS traag reageren. Verder kan de link zorgen voor batterijproblemen en is het iMessage-gesprek waarin de link gedeeld werd onbereikbaar, zo testte 9to5Mac. Om logische redenen zullen we de specifieke link dan ook niet in dit bericht delen.

Vastgelopen iPhone start opnieuw op.

ChaiOS bug

Dit soort problemen zorgen niet voor blijvende schade aan je toestel, maar het is wel vervelend als het je overkomt. Doordat het iMessage-gesprek niet meer te openen is, moet je het gesprek verwijderen. In dat gesprek kan ook belangrijke informatie voor jou staan, waardoor je dit dus mogelijk verliest. De links worden meestal gebruikt om een grap uit te halen met anderen, maar echt grappig is het eigenlijk nooit. Doe dit dan ook niet, omdat het ook niet leuk is als iemand anders dit bij jou doet.

De bug heeft veel weg van een eerdere iMessage-bug in combinatie met een tekstbericht van twee jaar geleden. Toentertijd wist Apple het probleem op te lossen met een software-update en het is de verwachting dat het ook in dit nieuwe geval gaat gebeuren. Omdat het niet om een beveiligingsprobleem gaat en er geen blijvende schade optreedt, zal Apple geen extra haast achter de eventuele fix zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2018, 14:43
Bron Bron 9to5Mac
Categorieën iDevices, iOS, Mac & macOS
Onderwerpen bug, crash, imessage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.