WhatsApp iPhone

WhatsApp laat je nu gesprekken vastzetten bovenaan de lijst

WhatsApp laat je nu personen en groepen vastzetten bovenaan de lijst, zodat je makkelijker toegang hebt tot je belangrijkste gesprekken.

Heb je een WhatsApp-groep die voor jou het allerbelangrijkst is? Dan kun je dat chatgesprek nu vastzetten aan het begin van je berichtenlijst. De functie is te vinden in de nieuwste versie 2.17.40, die in de App Store voor je klaarstaat.

WhatsApp gesprekken vastzetten

WhatsApp-gesprekken vastzetten

Het vastzetten van chatgesprekken is de belangrijkste toevoeging aan deze nieuwe versie. Je gaat naar de gesprekkenlijst en veegt naar rechts over de groep of persoon die je bovenaan de lijst wilt vastzetten. Dit kunnen ook meerdere gesprekken zijn, bijvoorbeeld drie stuks. Deze gesprekken zullen altijd bovenaan staan, ook als er al een tijdje niets meer is gezegd. Normaal sorteert WhatsApp de gesprekken op basis van tijdstip van de laatste activiteit.

Naast het vastzetten zie je ook de mogelijkheid om berichten als ongelezen te markeren, maar die functie zat er al langer in. Een kleine grijze punaise laat zien of een gesprek is vastgezet.

WhatsApp noemt in de update-omschrijving in de App Store ook het feit dat je nu documenten in elk formaat kunt versturen, maar die functie zat er eigenlijk sinds juni al in. Ook niet helemaal nieuw is het feit at je bij ontvangst van meerdere foto’s ze allemaal kan aantikken en vasthouden, zodat je een groep foto’s in één klap kunt doorsturen of wissen.

WhatsApp test nieuwe YouTube-videospeler

Ondertussen werkt WhatsApp ook nog aan iets anders: een vernieuwde videospeler voor YouTube, waarmee je picture-in-picture kunt kijken. Dat blijkt uit onderstaande afbeelding.

WhatsApp YouTube

Ontvang je een video in WhatsApp, dan hoef je binnenkort niet meer de YouTube-app te openen om het filmpje te bekijken. Met picture-in-picture bekijk je de video, terwijl het chatgesprek in beeld blijft. Je kunt de video ook naar een hoekje van het scherm verplaatsen, zodat je kunt doorgaan met chatten.

De functie werd ontdekt door WABetaInfo en is gebaseerd op een testversie van de app, die momenteel al in omloop is. De nieuwe videospeler lijkt alleen te werken op iPhones met groot scherm, waarschijnlijk alleen de modellen met 4,7-inch scherm en groter.

WhatsApp is ook bezig met het testen van een functie om verzonden berichten terug te trekken, bijvoorbeeld als je een bericht stuurt waar je spijt van hebt. Ook dat is nu nog niet mogelijk: een eenmaal verzonden bericht komt altijd aan bij de ontvanger.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2017, 10:55
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.