WhatsApp audiobericht sturen en vastzetten.

WhatsApp laat je nu naar je audioberichten luisteren voordat je ze verstuurt

WhatsApp heeft de werking van audioberichten aangepast. Je hebt nu namelijk de mogelijkheid om audioberichten te beluisteren voordat je ze verstuurt. Ook worden ze opgeslagen als je tijdens het opnemen gebeld wordt.

WhatsApp laat je al heel lang audioberichten versturen, maar je kon ze nooit terugluisteren voordat je ze verstuurt. Met ingang van versie 2.18.0 kan dat wel, al is er een klein trucje voor nodig.


WhatsApp audioberichten terugluisteren
In de nacht van maandag op dinsdag bracht WhatsApp weer een nieuwe versie uit. Zoals wel vaker bij WhatsApp-updates, leek het er in eerste instantie op dat de update alleen bugfixes bevat. Toch blijkt er iets nieuws te zitten in deze versie, want op het gebied van audioberichten is er het één en ander aangepast. Allereerst worden audioberichten nu standaard opgeslagen als je bijvoorbeeld tijdens het opnemen gebeld wordt. Je bent dan niet je audio-opname kwijt, want hij staat na het telefoongesprek klaar om verstuurd te worden. Dit geldt zowel voor standaard binnenkomende telefoontjes als telefoongesprekken via WhatsApp.

Bijkomend voordeel van deze verbetering is dat je nu audioberichten kunt beluisteren voordat je hem verstuurt. Hierdoor kun je bijvoorbeeld terugluisteren of je alles gezegd hebt wat je kwijt wilde en of je boodschap wel goed overkomt. De handigste manier om dit te doen is door het opnemen van je audiobericht vast te zetten. Spreek je boodschap in en keer daarna terug naar het chatoverzicht. Als je dan weer terug gaat naar het gesprek waar je het audiobericht in wil versturen, zie je dat deze onderaan klaar staat om verzenden te worden. Tik op de afspeelknop om hem terug te luisteren. Is je bericht in orde, dan kun je hem verzenden. Tik eventueel op het prullenbakje om hem te verwijderen.

WhatsApp audiobericht terugluisteren.

De wijziging maakt het dus makkelijker om audioberichten te versturen, nadat eind vorig jaar al het vastzetten van opnames toegevoegd was. Daarnaast heeft WhatsApp nog enkele andere veranderingen in petto, voornamelijk voor groepsgesprekken. Zo komen er groepen waar alleen beheerders kunnen reageren en worden er allerlei andere instellingen voor groepsgesprekken mogelijk. Het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat deze opties toegevoegd worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2018, 9:10
Bron Bron WABetaInfo
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.