WhatsApp voor iPhone 6 nieuwsbericht

WhatsApp-update voegt Peek and Pop, link previews en meer toe

De iOS-app WhatsApp heeft wederom een grote update gekregen. Zo is het Instellingenmenu vernieuwd, kun je previews van links meesturen en kunnen eigenaren van een iPhone 6s (Plus) met Peek and Pop aan de slag. Alle nieuwe functies lees je hier.

WhatsApp-icon WhatsApp Messenger heeft de smaak te pakken wat het updaten van de iOS-app betreft. Ook vandaag staat er weer een nieuwe versie van de berichtendienst te wachten in de App Store, die de nodige (visuele) veranderingen doorvoert.

De update die WhatsApp naar versie 2.12.11 brengt maakt het mogelijk om uitgebreide previews van links te laten zien. Kopieer bijvoorbeeld de URL van een website om het logo ervan mee te sturen, deze voorvertoning kun je uitzetten door op het kruisje te tikken voordat je de link verzendt.

WhatsApp WhatsApp

Vernieuwd Instellingenmenu

Het Instellingenmenu van WhatsApp heeft ook een makeover gekregen. De saaie lijst is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een overzichtelijk geheel, waarbij iedere optie een eigen icoontje gekregen heeft. Zo staat er een laptop voor de WhatsApp Web-optie en kun je berichten die je met een ster gemarkeerd hebt makkelijk terugvinden in de Berichten met ster menu-optie.

Deze nieuwe functie komt bijvoorbeeld goed van pas als je een telefoonnummer of adres niet mag vergeten. Door die berichten een ster te geven verschijnen ze automatisch in het overzicht. Je markeert berichten met een ster door het chatbericht kort ingedrukt te houden, waarna er een menu verschijnt. In de afbeelding hieronder zie je eerst het oude menu, en vervolgens de nieuwe WhatsApp-instellingen.

WhatsApp WhatsApp

WhatsApp Peek and Pop

Tot slot kunnen WhatsApp-gebruikers met een iPhone 6s of iPhone 6s Plus nu gebruik maken van Peek and Pop. Deze 3D Touch-functie laat je previews van chatvensters openen, zonder dat je daarvoor het huidige scherm hoeft te verlaten. Druk stevig op een chat om de preview in beeld te brengen, en druk vervolgens nog wat harder om de chat het scherm te laten vullen. In een eerdere update werden er al andere 3D Touch-functies aan Whatsapp toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2015, 7:56
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.