WhatsApp - geen blauwe linkjes meer

WhatsApp verwijdert ongewenste blauwe linkjes en laat nu iedereen snel antwoorden

De gehate blauwe linkjes bij 'hier' in WhatsApp zijn weer verdwenen. Ook zorgt een update ervoor dat snel antwoorden (Quick Reply) nu echt voor iedereen beschikbaar is.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp - geen blauwe linkjes meer

De controversiële blauwe linkjes van WhatsApp Messenger zijn na het installeren van de laatste update weer verdwenen. Ook is de Quick Reply-functie voor iedereen uitgerold. Met Quick Reply kun je snel antwoord geven op nieuwe berichten, zonder dat je daar de WhatsApp-app eerst apart voor moet openen.

Op 7 oktober introduceerde WhatsApp de blauwe linkjes: een nieuwe functie die vooral voor veel verwarring zorgde. De functie herkent tijdsaanduidingen en maakte er vervolgens een link van. Door op deze blauwe linkjes te tikken, kon je er direct een afspraak in je agenda mee maken. Helaas was WhatsApp nogal overijverig in de herkenning van tijdgebaseerde woorden, waardoor ook buitenlandse tijdsbepalingen als zodanig werden herkend. Voor Nederlanders en Vlamingen betekende dit bijvoorbeeld dat het (veelgebruikte) woord ‘hier’ steeds werd onderstreept, omdat WhatsApp dacht dat het Franse woord ‘hier’ (voor gisteren) werd bedoeld.

Met de update naar WhatsApp v2.12.10 zijn de blauwe linkjes voor ongewenste woorden gelukkig weer (tijdelijk?) verleden tijd. We verwachten dat de functie in een latere update nog wel terugkomt, maar dan met de juiste herkenning per land.

Snel antwoorden in WhatsApp voor iedereen
Ook nieuw in versie 2.12.10 is dat alle gebruikers nu de mogelijkheid hebben om Quick Reply in WhatsApp te gebruiken. Nadat je de update geïnstalleerd hebt, kun je vanuit een notificatie direct een antwoord geven. Dit doe je door de melding naar beneden te schuiven, waarna het Quick Reply-tekstvakje verschijnt. Ook vanaf je lock screen kun je dit gebruiken al werkt dit iets anders: veeg eerst van rechts naar links en tik op ‘antwoord’ om het Quick Reply-venster te openen.

De WhatsApp-update naar versie 2.12.10 is ook goed nieuws voor eigenaren van een Apple Watch. Dankzij Quick Reply is het nu ook mogelijk om vanaf de Apple Watch snel een antwoord op een nieuw WhatsApp-bericht te geven.

Je kunt kiezen voor standaardantwoorden, emoji of antwoorden met een spraakbericht. Omdat WhatsApp nog geen native Apple Watch-app heeft, komt dit het dichtst in de buurt van een Apple Watch WhatsApp-app. Wil je meer weten over Quick Reply? Lees dan onze tip waarin we meer uitleg geven over de functie. Helaas is het nog niet mogelijk om zelf standaardantwoorden toe te voegen of bestaande standaardantwoorden aan te passen.

Ook Telegram, Facebook Messenger en Twitter benutten Quick Reply al: de functie werd vanaf iOS 9 door Apple beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Om de functie in WhatsApp te kunnen gebruiken, heb je iOS 9.1 nodig.

In een eerdere update werd al ondersteuning voor 3D Touch met Quick Actions en Peek en Pop toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2015, 15:51
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.