macbook air

Tim Cook: ‘Mensen willen geen combinatie van Mac en iPad’

Volgens Tim Cook komt er geen samenvoeging van de Mac en iPad, ook al laat de iPad Pro zien dat een tablet net zo krachtig kan zijn als een laptop.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Door de komst van de iPad Pro is de discussie weer actueel of de MacBook en de iPad ooit zullen worden samengevoegd. Met een toetsenbordje erbij ziet de iPad Pro er immers uit als een laptop en je zou er zelfs de hele dag op kunnen werken. Maar wat Tim Cook betreft hoeven we er op korte termijn niet op te rekenen. Een samenvoeging van Mac en iPad, daar zit niemand op te wachten.

macbook air

In een interview met de Ierse krant Independent vertelde Cook:

We hebben sterk het gevoel dat klanten niet echt zitten te wachten op een samenvoeging van Mac en iPad. Want wat dan kan gebeuren, of waar we bezorgd over zijn, is dat geen van beide ervaringen goed genoeg zijn. Dus we willen de beste tablet ter wereld en de beste Mac in de wereld maken. Beide samenvoegen zou daar niet toe leiden. Het zou op meerdere manieren een compromis zijn.

Cook gaf toe dat de performance van de nieuwste iPad in de buurt komt van de Intel-processoren in MacBooks. Volgens Cook gebruiken mensen echter iOS- en Mac-apparaten. Met functies als Handoff kun je naadloos tussen beide overschakelen.

Een paar dagen geleden kwam Cook nog enigszins in problemen toen hij de Surface Book van Microsoft een deluded (misleidend) noemde. Later corrigeerde Apple de opmerking door te zeggen dat Cook diluted (verdund, verzwakt) bedoelde. Dat was niet handig, want Microsoft en Apple zijn sinds kort weer dikke vrienden. Zo kwam een medewerker van Microsoft onlangs tijdens een Apple-Keynote op het podium, om uit te leggen hoe handig de iPad Pro is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2015, 18:27
Categorie Apple
Onderwerpen ipad pro, mac

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor professionals. De iPad Pro komt in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.