WhatsApp bellen en telefoontje aannemen of afwijzen

WhatsApp brengt update met 3D Touch-functies uit

WhatsApp heeft 3D Touch-functies gekregen. Ook zitten er Quick Reply en enkele Apple Watch-functies in, voor mensen die de beta van iOS 9.1 gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Quick Reply op iPhone met iOS 9.1
WhatsApp heeft vanavond een update gekregen, die 3D Touch-Ondersteuning voor de iPhone 6s biedt. Je kunt nu met Peek en Pop snel items bekijken, zoals ontvangen afbeeldingen, video’s, links, vCards en locaties. Het geldt ook voor verzonden afbeeldingen. Eerder deze week lekte informatie over een toekomstige update, maar de functies die daarin werden genoemd (zoals videobellen, Quick Reply en een Apple Watch-app) zitten nog niet in deze versie 2.12.8. Wel toegevoegd in deze update van WhatsApp is ondersteuning voor talen die van rechts naar links worden geschreven, zoals Arabisch.


Update 15 oktober: in iOS 9.1 is het ook mogelijk om binnenkomende WhatsApp-telefoontjes te ontvangen op je Apple Watch. Je ziet dit op de afbeelding hieronder. Op de Apple Watch zie je dat er een telefoongesprek binnenkomt, die je kunt afwijzen of beantwoorden met een Quick Reply (een van de standaard antwoorden). Wil je het telefoongesprek beantwoorden, dan zul je daarvoor toch weer de iPhone moeten pakken. Dit werkt alleen bij mensen die de betaversie van iOS 9.1 hebben geïnstalleerd.

WhatsApp telefoontje komt binnen WhatsApp Reply op Apple Watch

WhatsApp Quick Action met 3D Touch.WhatsApp biedt ook ondersteuning voor 3D Touch met Quick Actions. Dat wil zeggen dat je als je hard op het appicoon drukt, je direct kunt springen naar twee onderdelen in de app. In WhatsApp kun je met een Quick Action kiezen voor het starten van een nieuwe chat of zoeken naar een specifiek woord binnen chatgesprekken.

Update: wel Quick Reply voor betatesters iOS 9.1

Inmiddels blijkt dat er toch Quick Reply-functies in deze update van WhatsApp zitten, maar dat geldt alleen voor mensen die de betaversie van iOS 9.1 hebben geïnstalleerd. Betatesters kunnen antwoorden met spraak, emoji en Quick Replies vanaf de Apple Watch. De Quick Reply-Functie werkt bovendien op iPhones met iOS 9.1.
Op toestellen met iOS 9.0, 9.0.1 en 9.0.2 is de Quick Reply-functie niet te zien en is het ook niet mogelijk om te antwoorden op de Apple Watch.

Onderstaande screenshots zijn dan ook alleen te zien voor gebruikers van iOS 9.1.

WhatsApp emoji op Apple Watch WhatsApp Quick Reply op Apple Watch

WhatsApp 3D Touch

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 15 oktober: Mogelijkheid van notificaties voor telefoongesprekken van WhatsApp Bellen toegevoegd. Dit werkt alleen voor betatesters van iOS 9.1.
  • 2015 - 13 oktober: Betatesters van iOS 9.1 hebben toch de mogelijkheid om Quick Reply op de iPhone en Apple Watch te gebruiken. Dit werd pas later ontdekt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 november 2015 om 10:37
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
65 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.