whatsapp-iphones

Screenshots van end-to-end-encryptie WhatsApp gelekt, met nieuwe verwijderoptie

WhatsApp krijgt binnenkort end-to-end-encryptie en vandaag zijn daarvan de eerste screenshots uitgelekt. Ook is er een nieuwe verwijderfunctie getoond op screenshots van een beta-versie.

Een chat met encryptie in WhatsApp.Het was al bekend dat WhatsApp straks ook op de iPhone extra beveiligde chatgesprekken krijgt, maar nu zijn er voor het eerst ook screenshots uitgelekt waarin deze encryptie getoond wordt. De screenshots zijn afkomstig van @WABetaInfo en zijn van de iOS-versie van de populaire chat-app.

WhatsApp-encryptie in chats en gesprekken

WhatsApp gaat er binnenkort voor zorgen dat alle informatie die je uitwisselt extra beveiligd is via end-to-end-encryptie. Dat betekent dat de gesprekken en chats niet afgetapt kunnen worden, maar pas ontcijferd worden zodra ze beland zijn bij het toestel van de ontvanger. Ook is een QR-code te zien, waarmee je de encryptie tussen twee mensen kunt bevestigen. WhatsApp werkt voor de encryptie samen met Open Whisper Systems, het bedrijf achter de beveiligde chatapp Signal.

QR-code voor encryptie in WhatsApp. WhatsApp encryptie op de iPhone.

Naast screenshots van de end-to-end-encryptie van WhatsApp, komt er bij een toekomstige versie ook de mogelijkheid om alleen geselecteerde berichten te verwijderen. Je kunt in WhatsApp berichten markeren met een sterretje en met de nieuwe optie wordt het mogelijk om alle berichten te verwijderen, met uitzondering die van de gemarkeerde berichten.

WhatsApp-berichten verwijderen. Encryptie op WhatsApp uitzetten.

Het is niet bekend wanneer de end-to-end-encryptie en nieuwe optie voor het verwijderen van berichten in WhatsApp precies verschijnt. Onlangs werd er nog een update uitgebracht waardoor je berichten veel makkelijker kunt exporteren en kwam er de optie om PDF-bestanden uit te wisselen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 maart 2016 om 18:12
Onderwerp
Categorie
Apps
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.