Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Nieuw in WhatsApp: PDF-documenten versturen

Met WhatsApp is het nu mogelijk om PDF-documenten te versturen naar anderen. De functie werd in december 2015 al aangekondigd.

Met WhatsApp is het vanaf nu mogelijk om documenten te versturen. Afgelopen december schreven we op iCulture al dat de nieuwe functie om documenten te versturen eraan zou komen. Inmiddels is de functie aanwezig in de app, hoewel het alleen werkt met PDF’s en nog niet bij andere documentformaten zoals txt, Word, Excel, Keynote en dergelijke.


Bekijk ook

Kunnen we straks ook documenten versturen met WhatsApp?

WhatsApp is bezig met de voorbereidingen van een nieuwe functie, waarmee we PDF- en Word-bestanden vanuit het deelmenu van de app met anderen kunnen delen.

Documenten versturen met WhatsApp

Bij Telegram was het al langer mogelijk om PDF’jes te versturen en nu maakt ook WhatsApp een inhaalslag, zowel met de iPhone- als met de Android-app. De functie is te vinden in de standaardversie van WhatsApp die je via de App Store kunt installeren.

Documenten versturen WhatsApp Documenten versturen WhatsApp

Het werkt als volgt:

  1. Tijdens het chatten met een andere persoon kun je via het pijltje linksonder het deelmenu openen.
  2. Kies nu de optie ‘Deel document’.
  3. Vervolgens kies je voor iCloud Drive of een andere opslagdienst, bijvoorbeeld Dropbox of Google Drive. Je moet deze optie wel inschakelen.
  4. Blader naar het gewenste document en tik erop. Documenten die grijs zijn kun je niet versturen.
  5. Je krijgt een pop-up of je het document echt wilt versturen. Kies je de optie Stuur, dan krijgt de andere persoon binnen een paar seconden het document in beeld.

Documenten versturen WhatsApp Documenten versturen WhatsApp

In het gesprek krijg je een preview met de titel. Je zie ook uit hoeveel pagina’s het document bestaat en hoe groot het is. Tik je erop, dan krijg je meteen binnen de app een preview van het document te zien.

Foutmelding bij versturen van PDF

WhatsApp-foutmelding bij het versturen van een document.Momenteel kan het nog gebeuren dat je een foutmelding krijgt bij het versturen van een PDF-bestand. WhatsApp kan een pop-up tonen waarin staat dat de ontvanger WhatsApp nog moet updaten. Dit hoeft niet per se zo te zijn, maar kan een tijdelijke foutmelding zijn. Lukt het niet om een PDF-bestand in één keer te versturen, probeer het dan later nog een keer.

Dank aan alle tipgevers

Pdf

Pdf is een populair formaat voor bestanden en documenten, omdat de opmaak altijd hetzelfde is. Pdf's zijn niet bewerkbare documenten, bijvoorbeeld handig voor handleidingen, digitale boeken en meer. Je kunt vanaf de iPhone, iPad en Mac wel eenvoudig aantekeningen maken op pdf's. Op de Mac is de app Voorvertoning de tool waarmee je pdf's opent en annoteert. Ontdek wat je allemaal met pdf kunt doen op je iPhone, iPad en Mac!

Pdf

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.