whatsapp-iphones

WhatsApp straks ook op iPhone extra beveiligd

Berichten die via WhatsApp verstuurd worden, worden met een toekomstige versie van de chatapp een stuk veiliger. De ontwikkelaars van WhatsApp zijn op zoek naar vertalingen van zinnen die duiden op end-to-end-encryptie in onder andere de iPhone-versie.

whatsapp-iphonesWhatsApp wordt op de iPhone straks een stuk veiliger. De vertalers bij WhatsApp zijn op zoek naar vertalingen voor teksten die wijzen op een verbeterde beveiliging, de zogenaamde end-to-end encryptie. Hierdoor kunnen berichten niet meer van buitenaf meegelezen worden.

WhatsApp-vertalingen voor betere beveiliging

Momenteel is WhatsApp op zoek naar mensen die de vertalingen kunnen verzorgen voor enkele nieuwe teksten in een toekomstige versie van de populaire chatapp. Het gaat hier niet alleen om tekstberichten, maar ook om telefoongesprekken en groepsberichten.

WhatsApp vertaling voor end-to-end-encryptie.

WhatsApp-vertaling voor end-to-end-encryptie.

Voorheen was alleen de Android-versie van WhatsApp voorzien van end-to-end-encryptie, maar de ontwikkelaars zijn nu op zoek naar vertaalde zinnen voor de iPhone-, Windows- en Blackberry-versie. Als je nu gebruik wilde maken van gesprekken die via een extra beveiligde verbinding verstuurd werden, dan was je aangewezen op iMessage of de geheime chatberichten van Telegram.

Gisteren schreven wij nog over de extra beveiligde chatapp Signal. Deze app werd aangeraden door een voormalig iPhone-hacker, omdat de app geen sporen nalaat op je iPhone. Zo linkte hij ook naar een uitgebreid scorebord waar verschillende chatapps op beoordeeld werden. Een leuk detail is dat voor de encryptie WhatsApp samenwerkt met Open Whisper Systems, het bedrijf achter de beveiligde chatapp Signal.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2016, 18:47
Categorie Apps
Onderwerpen beveiliging, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.