Chatapp Signal laat geen sporen na, constateert voormalig iPhone-hacker

De beveiligde chatapp Signal wordt aangeraden door bekende mensen in het hackers-circuit. Zo blijkt dat Signal geen sporen achterlaat op een iPhone, waardoor er geen persoonlijke gegevens achterhaald kunnen worden.

Signal-appicoon.Als je na al het gedoe rondom FBI en Apple bang bent voor je eigen privacy, dan kun je zelf een aantal dingen doen. Wil je bijvoorbeeld veiliger chatten, dan kan dat met de app Signal (link). Het was al bekend dat privacy voorop staat in deze chatapp, maar een bekende iPhone-hacker wilde toch nog even de proef op de som nemen. Hij concludeert: de Signal-app laat nagenoeg geen sporen na op een iPhone, waardoor hier geen persoonlijke gegevens uit gehaald kunnen worden.


Signal was eerder vandaag in het nieuws omdat de ontwikkelaar van Signal voor iOS is overgestapt naar Apple. Mogelijk gaat hij aan sterkere beveiliging van de iPhone werken.

Signal laat geen sporen na

De bewering over de beveiliging van Signal komt niet van een vreemde. Jonathan Ździarski is een bekende iPhone-hacker met veel verstand van privacy. Via Twitter laat hij weten dat Signal de enige third-party messaging-app is die hij zou aanbevelen.

https://twitter.com/JZdziarski/status/702522136523624448

Dit beargumenteert hij met een screenshot van de code van de app. Dit screenshot laat zien dat Signal geen bruikbare gegevens achterlaat, waardoor al je chats beschermd zijn. De app maakt gebruik van end-to-end encryptie, waarbij alleen de verzender en ontvanger op de hoogte zijn van het bericht. Ook slaat Signal geen metadata over de gesprekken op, zodat niet te achterhalen is welke personen met elkaar hebben gesproken.

Ździarski deelde ook een uitgebreide scorekaart van de Electronic Frontier Foundation waarin verschillende chatapps met elkaar vergeleken worden op het gebied van privacy. Daaruit bleek eerder al dat Signal erg goed scoort.

Beveiliging Signal vs andere apps

Slecht scorende apps in deze lijst zijn WhatsApp, Skype, Viber en ook de standaard chats in Telegram. De geheime gesprekken in Telegram scoren echter net zo goed als Signal zelf. Behalve uit deze hoek, heeft Signal ook bijval gekregen van een ander belangrijk persoon. Voormalig werknemer van de CIA Edward Snowden heeft al meerdere keren aangegeven dat beveiliging in software van WhisperSystems voorop staat.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Signal is ontstaan uit RedPhone (een Android-app waar je mee kon bellen) en de beveiligde chat-app TextSecure. De broncode van Signal is open source, zodat iedereen in de code kan kijken en kan controleren op beveiligingslekken. Met de app kun je niet alleen chatten, maar ook audiogesprekken voeren. De app heeft ondersteuning voor 3D Touch en laat je reageren vanuit een notificatie. Een nadeel van Signal is dat de app alleen op smartphones beschikbaar is, hoewel er wel al een beta is voor de desktop.

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 februari 2016 om 17:41
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.