WhatsApp-logo groen.

WhatsApp laat je elk documenttype versturen

WhatsApp is begonnen met de uitrol voor ondersteuning van alle bestandstypes. Zo kun je dus ook MP3, ZIP en andere documenttypes versturen. Ook lijken er grotere groepsgesprekken aan te komen.

Het was al mogelijk om via WhatsApp documenten te versturen, maar dit was alleen beperkt tot bepaalde documenttypes, zoals PDF- en Office-bestanden. WhatsApp is nu begonnen met de uitrol van alle documenttypes, zodat je elk type document kunt delen via WhatsApp. Ook lijken er veranderingen aan te komen voor de grootte van groepsgesprekken.

WhatsApp-logo groen.

WhatsApp stuurt elk document

Sinds maart vorig jaar kun je via WhatsApp PDF-bestanden sturen en een ruime maand later werd dit uitgebreid naar het versturen van Office-bestanden en soortgelijke documenttypes. Het versturen van bijvoorbeeld een Pages-, Numbers- of Keynote-document zat er dus niet in, maar daar komt zo langzamerhand verandering in. Vanaf nu kunnen de eerste gebruikers alle documenttypes delen, waaronder dus MP3, ZIP en elk ander documenttype. Je verstuurt het document eenvoudig vanuit een clouddienst, zoals iCloud Drive of Dropbox. Er geldt nog wel een limiet van 128MB.

De mogelijkheid om alle type bestanden te versturen, wordt langzaamaan uitgerold. Om elk type bestand te kunnen versturen, is het niet nodig om een nieuwe update van WhatsApp te downloaden, want de ondersteuning voor alle documenttypes moet via de servers van WhatsApp ingeschakeld worden. Heb je de mogelijkheid nog niet, dan zul je mogelijk nog een paar dagen geduld moeten hebben. Uiteindelijk zal iedereen de optie krijgen om elk type bestand te versturen.

Grotere WhatsApp-groepen in aantocht

Er zijn daarnaast aanwijzingen dat de groepsgesprekken in WhatsApp groter worden. Momenteel geldt er nog een limiet van 256 deelnemers, maar in een recente Android-beta van WhatsApp is de verwijzing naar deze limiet verdwenen. Het was nog niet mogelijk om direct vanuit WhatsApp iemand toe te voegen, maar door een openbare link te delen, konden er toch meer dan 256 mensen deelnemen aan een groepsgesprek. Het lijkt er daardoor op dat WhatsApp aan het testen is met grotere groepsgesprekken, waarbij een ongelimiteerd aantal deelnemers geen ondenkbare optie is. Dit komt vooral van pas voor buurten, waar WhatsApp vaak ingezet wordt als communicatiemiddel tussen buurtbewoners.

Het duurt waarschijnlijk nog wel eventjes voordat het mogelijk wordt om grotere groepsgesprekken aan te maken. WhatsApp werkt daarnaast nog aan meer functies. Zo is het binnenkort mogelijk om berichten in te trekken en chats vast te zetten, zodat je favoriete chats altijd bovenaan het overzicht staan. Meer over de aankomende nieuwe functies in WhatsApp, lees je hieronder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2017, 10:14
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.