Pokemon Go Gyms met Raids.

Vernieuwde Pokémon Go Gyms nu live: dit zijn de 10 grootste veranderingen voor spelers

De nieuwe Pokémon Go Gyms zijn geactiveerd. Benieuwd wat er nieuw is? De regels en de gevechten in de Gyms in Pokémon Go zien er straks anders uit. Wij leggen je de 10 grootste veranderingen uit.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

De nieuwe Pokémon Go Gyms zijn van start gegaan, na een ‘renovatie‘ van een paar dagen. Inmiddels hebben we de nieuwe Gyms kunnen proberen en leggen we in onderstaande screenshots uit hoe het werkt.

Pokemon Go Gyms met Raids.

Pokémon Gyms weer toegankelijk

Donderdagavond rond 22:00 uur Nederlandse tijd werden de vernieuwde Pokémon Gyms weer geactiveerd, althans in Amsterdam en omgeving. De nieuwe Gyms zijn voortaan ook als PokéStop te gebruiken, zodat je er nieuwe items kunt halen. Ook kun je in een Gym nu maar één Pokémon van dezelfde soort plaatsen, waardoor een Gym niet meer gevuld kan worden met meerdere Gyarados of Blissey. Er zijn nog veel meer veranderingen, die we in dit artikel langslopen.

Wat vinden wij ervan?

Na twee uur spelen vinden we de veranderingen positief: de sleur kwam er een beetje in tijdens het spelen en er gelden nu weer andere regels en er zijn meer dingen waar je rekening mee moet houden. Het vechten is minder frustrerend geworden, omdat het wat meer opschiet en wat duidelijker je voortgang laat zien. Als het hartje van de tegenstander leeg is, is de Pokémon verslagen. Het nieuwe Gym-systeem zit slim in elkaar, maar heeft wel één groot nadeel: je kunt niet meer langere tijd op een Gym staan. Ook andere trucjes zul je weer opnieuw moeten ontdekken. Je kunt nu bijvoorbeeld zien waar je Pokémon hebt achtergelaten op een Gym.

Speelde je de game alleen om Pokémon te vangen, dan is er eigenlijk niets veranderd.

Pokémon Go Gyms vernieuwd

De Gyms in Pokémon Go zijn plekken waar je je Pokémon kunt neerzetten, zodat andere spelers hiertegen kunnen vechten. Het nieuwe Gym-systeem is helemaal vernieuwd en moet een einde maken aan sommige frustraties, bijvoorbeeld dat een Gym compleet gevuld kan zijn met Blissey. Nu de nieuwe Gyms weer te gebruiken zijn, kun je nog niet alle functies gebruiken. Je kunt wel vechten en verdedigen, gymbonussen verdienen en besjes geven aan Pokémon van jezelf of een teamgenoot. Maar je kunt nog niet meedoen aan Raids.

Pokémon Go: nieuwe Gyms zien er anders uit

#1 Maximaal 6 Pokémon op een Gym

Allereerst kunnen er maar 6 Pokémon op een Gym staan. Als je naar een Gym toe loopt zie je meteen al de kleur (bijvoorbeeld blauw) en de aanwezige Pokémon. Zijn het minder dan zes, dan kun jij bijplaatsen. Tik op het plusje om een Pokémon uit te kiezen. Dat mag ook een Pokémon met wat lagere CP zijn, want het is niet langer zo dat de zwakste Pokémon er als eerste weer uit ligt.

Pokémon Go: maximaal 6 Pokémon per Gym

#2 Niet dezelfde Pokémon in Gyms

Een andere belangrijke verandering is dat je niet meer dezelfde Pokémon in een Gym kunt plaatsen. Voorheen waren Gyms veelal gevuld met dezelfde (sterke) Pokémon zoals Blissey, waardoor ze lastig te verslaan waren en dus ook moeilijk over te nemen zijn. Als je naar een Gym toeloopt en wilt bijplaatsen zie je welke Pokémon erop staan en dat zijn allemaal unieke exemplaren. Tik je op het plusje, dan zie je alleen de exemplaren die jij zou kunnen plaatsen (en die er dus nog niet op staan). Als tegenstander vecht je in de volgorde waarin ze geplaatst zijn, dus niet meer op basis van CP.

#3 Niet meer meteen muntjes pakken

Na het plaatsen van je Pokémon kun je niet meer zoals voorheen meteen muntjes pakken. Je moet nu minimaal een uur op een Gym staan om überhaupt iets te verdienen. Er is niet langer een groene knop rechtsboven in de shop waar je je muntjes kunt claimen. Het systeem waarbij je 21 uur moest wachten om opnieuw muntjes te pakken, is ook verdwenen. Volgens bezoekers van The Silph Road verdien je 1 muntje per uur dat je standhoudt op een Gym. Word je al binnen 30 minuten eraf gegooid, dan verdien je niets.

Hoe het nieuwe muntensysteem werkt lees je hier:

#4 Niet meer wekenlang op Gyms staan

Slecht nieuws voor mensen die naar verafgelegen plekken reisden om daar Gyms te veroveren, om vervolgens wekenlang muntjes te verdienen. Dat kan volgens het nieuwe systeem niet meer. Zodra je een Pokémon op een Gym plaatst, verschijnt er een motivatiemeter in beeld (in de vorm van een hartje). Gedurende de tijd dat een Pokémon op een Gym aanwezig is, loopt deze motivatiemeter langzaam leeg. Bij een aanval loopt de motivatiemeter nog verder leeg. Bij een verlaagde motivatie gaat ook de CP-waarde tijdelijk omlaag. Hierdoor is het voor de tegenstander makkelijker om een sterk verzwakte Pokémon te verslaan. Zelfs zonder aanval is de motivatie al binnen een paar uur flink gedaald. Zodra alle motivatie weg is, keert de Pokémon terug naar de oorspronkelijke trainer en komt er dus weer een plek op de Gym vrij.

Als je niets doet, is je Pokémon binnen een dag (!) alweer terug. Je kunt dus niet meer dagenlang profiteren van een verovering.

#5 Blijf langer op een Gym dankzij Berries

Gelukkig is er ook iets dat je kunt doen om je Pokémon sterk te houden: door Berries te geven. Daarvoor zul je wel weer de Gym moeten bezoeken. Kies dus bij voorkeur Gyms die in de buurt zijn, zodat je in de gelegenheid bent om er regelmatig langs te gaan. Je kunt teamleden helpen door ook de andere Pokémon op de Gym staan een Berry te geven. Dit mag een Razz Berry, Nanab Berry of Pinap Berry zijn. Door besjes aan teamleden te geven verdien je Gym Badges en extra Stardust en Candy.

Pokémon Go Munten

Je kunt door dit nieuwe systeem dus minder eenvoudig allerlei Pokémon op Gyms laten staan in afgelegen regio’s, omdat je regelmatig zelf terug moet keren om je Pokémon te herstellen.

Pokémon Go Gym Badges.

Omdat je nu ook Berries kunt geven aan je Pokémon die in een Gym staan, heb je de mogelijkheid om je tas voor voorwerpen verder uit te breiden. Voorheen kon je tasuitbreidingen tot 1000 voorwerpen kopen, maar nu kun je dit uitbreiden tot maximaal 1500 items via de Shop.

#6 Verdien Gym Badges door goed voor jouw Gym te zorgen

Je kunt nu extra badges verdienen door veel op Gyms te spelen. Met deze badges kun je laten zien wat jouw toegevoegde waarde is voor een Gym. Het geldt dus als een soort beloningssysteem. Je kunt de badges sterker maken door te vechten en door Pokémon in de Gym Berries te geven, ook die van teamleden. Je krijgt beloningen door goed voor de Pokémon te zorgen, zowel die van jezelf als van teamleden. Door de badges te versterken kun je bonusitems en meer beloningen ontvangen.

Pokémon Go: Gyms verzorgen en Badges verdienen

Woon jij in de buurt van een Gym, dan heb je er dus zelf profijt bij om goed voor de Pokémon van jouw teamleden te zorgen. Anders verzwakken ze, waardoor de Gym makkelijker af te pakken is door een vijandig team.

#7 Gyms zijn nu ook PokéStops

PokéStops zijn plekken waar je items zoals Pokéballs en Berries kunt verzamelen. Gyms zijn nu ook als PokéStop te gebruiken. Door aan de Photo Disc bij een Gym te draaien, verzamel je allerlei items zoals PokéBalls, Revives en Berries. Je hebt daardoor een extra reden om Gyms te bezoeken.

Pokémon Go: nieuwe Gyms zijn ook PokéStops

#8 Er zijn veel meer Gyms

Misschien is het je al opgevallen: er zijn sinds de veranderingen werden aangekondigd veel meer Gyms bijgekomen. Sommige Pokéstops zijn veranderd in een Gym, waardoor je veel meer kans hebt om Gyms te veroveren. Bovendien heb je veel meer mogelijkheden om items te pakken, want Gyms dienen nu ook als PokéStop.

#9 Vechten in Gyms werkt nu anders

Het vechten in Gyms werkt nu op een iets andere manier. Je doet het niet langer in volgorde van CP, maar in de volgorde waarop ze op een Gym geplaatst zijn. Elk gevecht bestaat uit meerdere ronden, waardoor de motivatiemeter (het hartje) langzamerhand afneemt. Als het hartje op 0 staat, is de Pokémon verslagen. Bij één enkel Pokémon ben je ongeveer twee minuten bezig. Staan er zes sterke Pokémon op, dan kun je makkelijk een kwartier bezig zijn.

Gym Gevechten Pokémon Go

Je start een gevecht op de gebruikelijke manier, door rechtsonder op de vechtknop te drukken. Je krijgt dan een selectie van 6 geschikte Pokémon, die je eventueel kunt wisselen voor iets beters. Het zijn korte gevechten, waarbij je je steeds de meter (het hartje) omlaag ziet gaan. Het vechten werkt hetzelfde: door op het scherm te tikken en regelmatig te dodgen. Aanvallen zoals Outrage zijn ook nog steeds net zo destructief.

Gym-gevechten in Pokémon Go

Staan er bijvoorbeeld twee Pokémon op een Gym, dan moet je afwisselend tegen deze twee vechten, totdat de hartjes helemaal leeg zijn. Daarna heb je de Gym veroverd en mag je je eigen Pokémon plaatsen. Maar doe dat snel, want ook bij dit nieuwe systeem heb je te maken met spoofers en mensen die even kort meevechten en daarna jouw pas veroverde Gym afpakken.

Gym-gevechten in Pokémon Go

#10 Raid Battle: nieuwe gevechten in Gyms

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe Gyms, zijn de Raid Battles. Deze zijn nog niet geactiveerd.

Overal ter wereld kun je binnenkort deelnemen aan deze nieuwe gevechten. In zo’n gevecht werk je samen met andere spelers om een grote en sterke Pokémon op een Gym te verslaan, ook wel de Raid Boss genoemd. Voordat het gevecht begint, worden alle Pokémon op een Gym teruggestuurd naar de oorspronkelijke trainers. Er verschijnt vervolgens een ei op de Gym en zodra de countdown aftelt, verschijnt de Raid Boss.

Om mee te doen aan zo’n Raid Battle, heb je echter wel een Raid Pass nodig. Elke dag krijg je een gratis Raid Pass door een Gym te bezoeken, maar je kan er maar één tegelijk bij je houden. Tegen een kleine betaling kun je ook Premium Raid Passes aanschaffen. Zodra je samen met maximaal twintig anderen de Raid Boss verslagen hebt binnen de tijdslimiet van vijf minuten, krijg je de kans om de extra krachtige Pokémon zelf te vangen. Of dit om legendarische Pokémon zoals Zapdos, Moltres en Articuno gaat, is niet bekend.

Raid Battle in Pokémon Go Gyms.

Nieuwe items na Raid Battles

Zodra je zo’n Raid Boss verslagen hebt, ontvang je een verzameling aan nieuwe items. Het gaat dan om Rare Candies, Golden Razz Berries en twee soorten TM’s: Fast en Charged. Met een TM kun je een Pokémon tijdelijk een nieuwe aanval leren. Het gaat dan om een snelle of krachtige aanval. Met een Rare Candy kun je extra Candy van de desbetreffende Pokémon ontvangen. Een Golden Razz Berrie verbetert tot slot de kans dat je een wilde Pokémon vangt. Ook kun je hiermee de motivatiemeter van een Pokémon in een Gym volledig herstellen.

De Raid Battles zijn vanaf nu geactiveerd. Op geselecteerde Gyms wereldwijd kunnen spelers nu deelnemen aan deze nieuwe gevechten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 26 juni: Raid level vereiste verwijderd door Niantic.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2017, 10:03
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.