‘iMac Pro bevat Secure Enclave en server-niveau Intel Purley-processor’

We wisten al dat de iMac Pro een krachtpatser wordt, maar uit een beta van macOS High Sierra blijkt dat het wellicht gaat om de Intel Purley-processor. Ook krijgt de iMac Pro Secure Enclave, mogelijk voor Touch ID.

Tijdens de WWDC onthulde Apple de compleet nieuwe iMac Pro, Apple’s aanstaande en krachtigste iMac ooit. Apple liet wat standaard informatie over de specificaties weten, maar uit de beta van macOS High Sierra zijn hints ontdekt die wijzen op een nieuwe krachtige processor. Bovendien komt de iMac Pro waarschijnlijk met een Secure Enclave. Deze extra beveiligde processor wordt op de MacBook Pro met Touch Bar gebruikt voor onder andere Touch ID.

iMac Pro

‘iMac Pro met Secure Enclave’

De Secure Enclave Processor-technologie wordt gebruikt voor het beveiligen van allerlei belangrijke gegevens, zoals Touch ID-data. Op de MacBook Pro met Touch Bar wordt de Security Enclave Processor (SEP) gebruikt voor de Touch ID-sensor, net als bij de vergelijkbare Secure Enclave op de iPhone en iPad. Dit zou betekenen dat Apple plannen heeft om de iMac Pro samen te laten werken met Touch ID, al heeft Apple daar verder nog niks over bekendgemaakt. De iMac Pro krijgt een nieuwe spacegrijze variant van het Magic Keyboard met numeriek toetsenblok, maar op de afbeeldingen is niet te zien dat hier een Touch ID-sensor in zit. Mogelijk wil Apple wel de optie open houden om later een versie met Touch ID-sensor uit te brengen.

Uit de macOS High Sierra-beta blijkt dat de Security Enclave Processor ook gebruikt wordt voor een nieuwe functie genaamd Apple SecureBoot. Ook andere hardware- en software-functies als ApECID, ApChipID, ApSecurityDomain en ApSecurityMode worden gebruikt. Laatstgenoemde zou zowel een consumenten- als ontwikkelaarsmode hebben. Al deze functies zouden te maken hebben met de beveiliging van de iMac Pro, maar de exacte details zijn niet bekend.

Bekijk ook

Apple brengt in 2017 nieuwe iMacs uit voor professionals

Apple werkt aan nieuwe iMac Pro's voor professionals, die in 2017 op de markt komen. Ze zullen krachtiger zijn en daarnaast komt er een extern display aan.

Qua specificaties lijkt er ook het één en ander bekend te zijn over de nieuwe iMac Pro. Dit model zou gebruik maken van Xeon-processors op server-niveau. Deze Intel Processor heeft de codenaam Purley en zijn een stuk krachtiger dan de huidige Kaby Lake processors. Er zou gebruik worden gemaakt van Intel’s server-geschikte LGA3647 socket, in plaats van de LGA2066 socket die geschikt is voor desktops. Met deze specificaties kun je dus rekenen op een echte krachtpatser. Dat mag ook wel voor dat geld, want de iMac Pro wordt in december verkocht vanaf $4999.

Onlangs hebben we de vernieuwingen van de iMac Pro vergeleken met de gewone iMac. Het duurt dus nog wel even voordat deze iMac Pro in de winkels komt te liggen. Apple heeft alleen laten weten dat de iMac Pro in december beschikbaar komt, maar niet om welke landen dit precies gaat.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt: iMac Pro vs. iMac, dit zijn de vernieuwingen

We vergelijken in dit artikel de nieuwe iMac Pro met de bestaande iMacs en de toekomstige Mac Pro. Op welke punten is de iMac Pro vernieuwd en wat zijn de verschillen met de gewone iMac? Dat lees je hier!

iMac Pro

De iMac Pro was Apple's krachtige alles-in-één desktop Mac voor professionals, die van 2017 tot 2021 verkrijgbaar was. Sindsdien is er geen opvolger verschenen. Apple heeft wel de gewone 24-inch iMac en de Mac Studio (zonder display) in het assortiment. Lees alles over de iMac Pro, het kopen van een Mac-desktop en Mac-computers vergelijken.

iMac Pro

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.