‘WhatsApp laat je binnenkort bellen in groepen’

Naast één op één telefoontjes werkt WhatsApp volgens geruchten ook aan audiogesprekken voor groepen. Hierdoor kun je met meerdere mensen tegelijk bellen.

Gebruik jij vaak bellen via WhatsApp, dan is er wellicht goed nieuws. WhatsApp werkt aan een uitbreiding van deze functie, waardoor het ook mogelijk is om met groepen een telefoongesprek te voeren.


WhatsApp encryptie in groepsgesprek.

‘WhatsApp bellen naar groepen’

Sinds 2015 is het in WhatsApp mogelijk om één op één te bellen. Later kwamen hier videogesprekken in WhatsApp bij. Er zijn nu echter ook aanwijzingen gevonden dat WhatsApp van plan is om audiogesprekken uit te breiden naar groepen.

Er zijn nog geen screenshots van de functie beschikbaar, maar WhatsApp zou wel intern bezig zijn met het ontwikkelen van deze functie. Het zal echter nog wel even duren voordat de audiogesprekken voor groepen beschikbaar zijn, want dit staat op z’n vroegst voor volgend jaar op de planning. Messenger, net als WhatsApp in handen van Facebook, heeft sinds eind vorig jaar wel al videobellen voor groepen.

Bekijk ook

Facebook Messenger heeft nu videochats voor groepen

Facebook Messenger heeft videochats voor groepen toegevoegd. Je kunt met maximaal 6 mensen samen chatten, net als in Houseparty.

Naast audiogesprekken werkt WhatsApp aan nog meer verbeteringen voor groepen. Binnenkort zou het mogelijk zijn om live je locatie in WhatsApp te delen. Over deze functie schreven we al in januari 2017, maar tot op heden is dit nog niet beschikbaar. Deze functie wordt waarschijnlijk eerst nog aan de publieke versie van WhatsApp toegevoegd, voordat de videogesprekken voor groepen beschikbaar komen.

Bekijk ook

'WhatsApp krijgt Zoek mijn Vrienden-achtige functie met live locatiedeling'

WhatsApp werkt aan Live Location, een functie waarmee je je locatie voor een bepaalde tijd kunt delen met gebruikers in een groepsgesprek. De functie lijkt daardoor veel op Zoek mijn Vrienden.

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 oktober 2017 om 11:07
Onderwerp
Categorie
Apps

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.