Facebook Messenger heeft nu videochats voor groepen

Facebook Messenger heeft videochats voor groepen toegevoegd. Je kunt met maximaal 6 mensen samen chatten, net als in Houseparty.

Nog net voor de kerstdagen heeft Facebook Messenger een nieuwe functie toegevoegd aan de app. Je kunt nu videochatten met maximaal zes mensen tegelijk.


Facebook Messenger videochat

Groepsvideochat in Messenger

De functie past in Facebook’s plannen om meer de nadruk te leggen op foto’s en video’s. Tegelijk probeert Facebook hiermee aan de stoelpoten te zagen van nieuwere apps zoals Houseparty, de app van de makers van Meerkat. Meerkat stopte met livestreaming omdat ze niet konden opboksen tegen grotere bedrijven zoals Twitter’s Periscope en Facebook Live. Livestreaming kan tegenwoordig ook in Facebook’s Instagram.

Houseparty heeft onder investeerders in Silicon Valley veel aandacht getrokken en is populair onder jongeren. Andere apps die speciaal bedoeld zijn voor groepschats zijn Airtime, Tribe en de app Marco Polo, waar we eerder over schreven.

Bekijk ook

Meerkat gaat door met nieuwe Houseparty-app voor groepsvideochats

Wie dacht dat Meerkat allang dood en begraven was, heeft het mis. De voormalige livestream-app slaat terug met Houseparty, een app voor videobellen in groepen.

De groepschat-functie te vinden in een update van de iPhone- en Android-apps, die vandaag verschijnen. Volgens Facebook was het de meest gewilde functie onder gebruikers.

Jezelf verschuilen achter een masker
Facebook voegde vorige week Snapchat-achtige filters toe, zodat je jezelf bijvoorbeeld kunt verschuilen achter een masker of andere vermomming. Dit moet ervoor zorgen dat mensen zich zekerder voelen als ze een filmpje van zichzelf online zetten.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.