Rabo PinPin zakgeld-app.

Met Rabo PinPin leren kinderen via augmented reality om te gaan met geld

Rabo PinPin is een nieuwe zakgeld-app voor kinderen met augmented reality. Met de pinguïn PinPin leren kinderen hoe ze met geld om moeten gaan.

Ook de Rabobank maakt de stap naar augmented reality, want vandaag hebben ze de app Rabo PinPin uitgebracht. Dit is een zakgeld-app met een pinguïn in de hoofdrol waarmee kinderen leren hoe ze met geld om moeten gaan. De app kan ook gekoppeld worden aan de betaalrekening om spaarpotjes te maken.

Rabo PinPin zakgeld-app.

Rabo PinPin is een zakgeld-app

Rabo PinPin is eigenlijk een soort zakgeld-app waarmee kinderen leren hoe ze met geld om moeten gaan. In de app speel je met PinPin, de pinguïn uit de app. PinPin verschijnt via augmented reality op je iPhone of iPad. Je moet met PinPin spelen, hem aankleden en tevreden houden als een soort Tamagotchi. Door hem tevreden te stellen, ontvang je pegels die je kunt gebruiken om eten te kopen en om PinPin aan te kleden. Op deze manier moeten kinderen zorgvuldig om gaan met de verkregen pegels, om ze voor te bereiden op het echte werk met echt geld.

Om de app te kunnen gebruiken heb je wel een marker nodig. De app is dus niet gemaakt met behulp van ARKit, waar je nooit markers voor nodig hebt. Er zijn twee soorten markers: met de kleine versie in de vorm van een pinpas kun je met PinPin spelen, maar er is ook een grote versie. Maak je gebruik van deze grote versie, dan kun je ook je eigen spaargeld zien en kun je spaarpotjes aanmaken. Door de app aan de betaalrekening te koppelen, krijg je toegang tot de mogelijkheid om spaarpotjes aan te maken. Er is ook een ouder gedeelte, zodat ouders inzicht krijgen in de spaarpotjes van het kind. Het is niet mogelijk om direct te betalen met echt geld vanuit Rabo PinPin.

Neppe vingerafdruk
Ouders kunnen daarnaast kinderen belonen met pegels of echt geld, bijvoorbeeld als een kind een karweitje gedaan heeft. In bovenstaande video wordt het principe van Rabo PinPin uitgelegd. Daarin wordt ook vermeld dat alles beveiligd wordt met de eigen vingerafdruk, maar na navraag van iCulture blijkt dat het om een neppe vingerafdruk gaat en dat het slechts bedoeld is als leuke animatie om kinderen het idee te geven dat het een extra veilige omgeving is. De spaarpotjes worden alleen beveiligd met de grote marker die je dus veilig dient op te bergen.

Rabo PinPin is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Deze klanten met een jongerenrekening krijgen een pakket thuisgestuurd met daarbij een kluis die gebruikt kan worden als spaarpot. Daarin zitten ook de benodigde markers, maar je kunt ze ook downloaden vanaf de Rabobank-website. Als je geen rekening hebt, dan kun je PinPin gebruiken tot en met level vijf. Daarna is het vereist om een Rabobankrekening aan de app te koppelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2017, 16:34
Categorie Apps
Onderwerp rabobank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.