whatsapp-iphones

‘WhatsApp gestart met tests voor chats met bedrijven’

WhatsApp is volgens bronnen eindelijk gestart met de tests met bedrijven. Doordat bedrijven ook gebruik kunnen maken van WhatsApp, krijg je in de toekomst op deze manier bijvoorbeeld informatie over je vlucht.

Vorig jaar werd al bekend dat WhatsApp geld wil gaan verdienen door samen te werken met bedrijven. Door bedrijven toegang te geven tot WhatsApp, kunnen ze zo contact opnemen met klanten. In het afgelopen jaar is dit er nog niet van gekomen, maar volgens Reuters is WhatsApp begonnen met de eerste tests met bedrijven.

whatsapp-iphones

‘WhatsApp start test met bedrijven’

WhatsApp werkte in het verleden met een abonnementsmodel van €0,99 per jaar, maar is momenteel door iedereen gratis te gebruiken. In de samenwerking met bedrijven ziet WhatsApp dan ook een verdienmodel. Volgens de huidige voorwaarden mogen bedrijven niet zomaar gebruikmaken van WhatsApp, omdat de dienst alleen bedoeld is voor consumenten. Binnenkort zou daar dus verandering in komen en de eerste bedrijven zouden al gestart zijn met de eerste tests. WhatsApp zou hiervoor samenwerken met bedrijven en startups die aangesloten zijn bij Y Combinator. Voorheen waren Airbnb en Dropbox hierbij aan gesloten.

De tests bevinden zich nog in een vroege fase, maar WhatsApp wil er in ieder geval voor zorgen dat bedrijven geen spam of reclame naar gebruikers versturen. Het idee is dan ook dat WhatsApp door bedrijven vooral ingezet wordt als een soort webcareplatform, vergelijkbaar met hoe Facebook samenwerkt met bedrijven voor Messenger. Messenger werkt bijvoorbeeld samen met KLM, waardoor je eenvoudig kunt inchecken op je vlucht via de chat-app van Facebook. WhatsApp zou op een soortgelijke manier ingezet worden.

Banken kunnen jou via WhatsApp bijvoorbeeld op de hoogte brengen van een frauduleuze transactie of een luchtvaartmaatschappij die jou informeert over een vertraagde vlucht. WhatsApp zou van plan zijn om voor bedrijven een aparte app uit te brengen onder de naam WhatsApp for Business. De eerste test met deze nieuwe app zou vooral met kleine bedrijven in India gestart worden en uiteindelijk wil WhatsApp met de samenwerking met bedrijven geld gaan verdienen. Wellicht dat we dus over een jaar onze vluchtinformatie ophalen via WhatsApp in plaats van de app van bijvoorbeeld Schiphol.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2017, 10:15
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.