Twitter cache gewist.

Twitter en Dropbox laten je opslagruimte vrijmaken op iPhone en iPad

Zowel Dropbox als Twitter zijn bijgewerkt met een handige nieuwe functie. Dankzij het verwijderen van je cache in beide apps, kun je een hoop extra opslagruimte vrijmaken op je iPhone en iPad.

Niet alleen apps zelf nemen ruimte in op je iPhone of iPad, maar ook alle extra opgeslagen data van apps kunnen flink wat ruimte innemen in de opslagruimte van je toestel. Deze cachegegevens zijn niet standaard te verwijderen door iOS, maar zowel Twitter als Dropbox hebben nu een functie aan hun app toegevoegd waarmee je dat zelf handmatig kunt opschonen.

Twitter cache gewist.

Cache verwijderen in Twitter

Afgelopen nacht hebben zowel Twitter als Dropbox een zelfde functie toegevoegd aan hun iOS-apps. Met een optie om cachegegevens te verwijderen, maak je zo heel eenvoudig ruimte vrij op je iPhone of iPad. Dit kan vooral van pas komen als je een toestel hebt met beperkte opslagruimte, bijvoorbeeld 16GB. Twitter kan bijvoorbeeld op den duur flink wat ruimte in beslag nemen door allerlei extra opgeslagen gegevens, zoals afbeeldingen en websitedata. Dit kan bij Twitter oplopen tot meer dan 500MB. Wilde je ruimte vrijmaken door dit te verwijderen, dan was de snelste oplossing om de Twitter-app te verwijderen en opnieuw te downloaden. Met de nieuwe functie hoeft dat niet meer. Het verwijderen van cache in de Twitter-app doe je als volgt:

  1. Open de Twitter-app.
  2. Ga naar het tabblad Ik en tik op het tandwiel.
  3. Kies voor Instellingen, gevolgd door Datagebruik.
  4. Onder het kopje Opslag zie je twee onderdelen: Mediaopslag (voor opgeslagen foto’s, Vines en meer) en Webopslag (voor webpagina’s, cookies en meer).
  5. Achter elk onderdeel staat hoeveel ruimte er in beslag genomen wordt. Tik de onderdelen aan en kies voor Wis mediaopslag/webopslag.

Twitter cache verwijderen.

Cache verwijderen in Dropbox

Dropbox heeft net zo’n functie toegevoegd aan haar app voor iOS. Ook Dropbox kan op den duur flink wat ruimte op je toestel innemen door allerlei opgeslagen bestanden en documenten. Het verwijderen van cache in Dropbox gaat een stukje eenvoudiger:

  1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik linksboven op het tandwiel en scroll naar onderen.
  3. Kies voor de optie Clear Cache.

Dropbox cache verwijderen.

Hou er bij beide apps wel rekening mee dat allerlei gegevens weer opnieuw geladen moeten worden. Bij Dropbox kan het daardoor bijvoorbeeld langer duren voordat bestanden helemaal geladen zijn. Het verwijderen van cache in Dropbox is niet van invloed op bestanden die offline opgeslagen zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2017, 10:32
Categorie Apps
Onderwerpen dropbox, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.